Tuorein sisältö

V2.fi testasi: OPPO Find X5 -puhelin

Miia Lyyra

12.06.2023 klo 17.21 | Luettu: 7547 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

VUODEN VANHA OPPO
OnePlus on tuttu älypuhelinmerkki Suomen markkinoilla, mutta nyt myös sisaryritys OPPO puskee kauppojen hyllyille kovaa vauhtia. OnePlus ja OPPO ovat kumpikin kiinalaisen BBK Electronicsin alla toimivia yrityksiä. Siinä missä OnePlussan puhelimet rynnistävät suomalaisten kuluttajien käsiin nopealla tahdilla, saapuvat OPPOlaiset myöhässä. Huhtikuun alussa Suomessa tuli saataville jo viime vuonna virallisen julkaisunsa saaneet OPPO Find X5 ja X5 Pro. V2.fi:lle saapui testiin halvempi Find X5, mutta miten vuoden vanha puhelin selviää nykymarkkinoilla?


On riski tuoda myyntiin vanhoja malleja, varsinkin kun kyseessä on suomalaisille kuluttajille entuudestaan tuntematon merkki. OPPO teki kuitenkin viisaan päätöksen, sillä vuoden aikana laitteen hinnasta on tipahtanut useita satasia pois. Vuosi sitten Find X5:n suositushinta oli 999 euroa, kun nyt se on 599,99 euroa. Arviota kirjoittaessa perusmalli ja Pro olivat useaan otteeseen alelaarissa ja esimerkiksi Find X5 irtosi kuluttajalle 499 eurolla. Tämä, jos mikä aukaisee OPPOlle markkinat.

Ulkoasultaan OPPO on hyvin tavanomainen älypuhelin, lukuun ottamatta kamerakohoumaa, joka on esteettisesti kaunis. Takakuori nousee loivasti kohti kameran kulmia, joten linssit eivät jää rumasti koholle. Värivaihtoehtoja on tarjolla kaksi: valkoinen ja musta. V2.fi:lle saapui puhelimesta valkoinen versio, joka tyylikäs. Valkoinen lasinen mattapinta on helmiäinen ja laite tuntuu kädessä mukavalta, joskin se on materiaalinsa takia melko liukas. Myyntipakettiin kuuluu läpinäkyvä suojakuori, jonka voi asettaa ensihätään paikalle ehkäisemään tippumista.


Find X5:n sisuksissa pauhaa Qualcomm Snapdragon 888, joka on nykyisellään hieman vanha, sillä se julkaistiin jo vuonna 2021. Tästäkin huolimatta se ajaa hyvin asiansa. Snapdragon 888:n parina toimii 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa. Näyttönä toimii 6,55-tuumainen 120Hz AMOLED. Puhelin on varustettu 4800 mAh:n akulla ja tukee 80 watin SuperVOOC-pikalatausta sekä 30 watin AirVOOV-pikalatausta. Mukana tulevalla laturilla laite lataantui täyteen noin 45 minuutissa.

Myyntivalttina hyvät valokuvausominaisuudet


Find X5 -mallistoa markkinoidaan valokuvaus edellä. Mukana on OPPO:n kehittämä MariSilicon X kuvantamis-NPU, joka parantaa yökuvauksen jälkeä ja tallettaa myös parempaa äänenlaatua. Valitettavasti Suomen kesä on jo käynnissä, joten testijakson aikana valokuvaus pilkkopimeässä yössä ei onnistunut. OnePlussan tavoin kamerat on puolestaan kehitetty yhteistyössä Hasselbladin kanssa. Hasselblad on tuonut mukaan värikalibraation, suljinäänen ja XPan-kameratilan. Suurimmaksi osaksi kameran jälki miellyttää laiteen hintaan nähden. Varsinkin aurinkoisessa kelissä kuvien värit näyttävän luonnollisilta, vaikka joissakin kuvissa on havaittavissa yksityiskohtien katoamista. Find X5:n kamera on varmasti yksi parhaimmista, mitä tällä hetkellä markkinoilla on tarjolla tähän hintaan. Artikkelin lopussa lisää testikuvia.


OnePlussan tavoin OPPO:ssa on käytössä yritysten oma ColorOS. OnePlussan käyttäjänä olen tottunut siihen, joten kohdallani ei tullut yllätyksiä tai tuntemuksia suuntaan tai toiseen. OPPO lupaa puhelimelle kolmen vuoden ajan Android-päivityksiä ja neljän vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Lupaukset eivät ole markkinoiden parhaimpia, mutta ei myöskään huonompia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että puhelin on julkaistu markkinoille Android 12:n kanssa, mutta laitteelle voi nykyisin asentaa jo Android 13 -käyttöjärjestelmän.

Vaikka OPPO Find X5 saapui Suomen markkinoille vuoden myöhässä, on se hinta laatusuhteeltaan erittäin varteenotettava luuri. Varsinkin, jos puhelimen nappaa itselleen noin 500 euron hintaan. Markkinoilla pärjäämistä helpottaa myös se, että Find X5 -sarjan puhelimien ominaisuuksissa on sellaisia asioita, joita tämän vuoden kilpailevien tai sisaryhtiön malleista puuttuu. Esimerkiksi Find X5:n kummastakin mallista löytyy langaton lataus, jota ei kuitenkaan ole esimerkiksi OnePlussan uusimmassa huomattavasti kalliimmasta lippulaivamallissa.

Find X5 -mallistoa tiirailevan kannattaa pohtia, haluaako itselleen karvalakkimallin vai Pro-version, sillä myös Pro on ollut arvostelujakson aikana saatavilla alennettuun 699 euron hintaan. Muutamalla satasella saa itselleen korkeammalla resoluutiolla varustetun LTPO2-tekniikalla näytön, Snapdragon 8 Gen 1:n, IP68-luokituksen, teknisesti hieman paremman kameran ja 5000 mAh -akun.

Puhelimen perusominaisuuksia:
Mitat ja paino: 160,3 x 72,6 x 8,7 mm ja 196 grammaa.
Näyttö: 6,55 tuumaa, AMOLED, 120 Hz, 2400 x 1080 (FHD+), 402 ppi, 500-1000nits
Käyttöjärjestelmä: Android 12 ja ColorOS 12.1 (päivitettävissä Android 13 ja ColorOS 13.0)
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 888
RAM: 8 Gt LPDDR5
Tallennustila: 256 Gt
Akku: 4800 mAh
Sim-kortti: 2 nano-SIM ja eSIM
Kamera: pääkamera 50 MP (f/1,8), ultralaajakamera 48 MP (f/2,2), muotokuvatelekamera 32 MP (f/2,) ja etukamera 16 MP (f/2,45)OnePlus OPPO Find X5
Hintaluokka: 599 eur (suositushinta)
Lisätietoa: Oppo
V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi osallistui: Th... Suuntana festarit, v... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova