Tuorein sisältö

Secret Invasion 1/6: olen saanut tarpeekseni näistä äitiä pökkivistä skrulleista tällä äitiä pökkivällä planeetalla

Jari Tapani Peltonen

28.06.2023 klo 23.40 | Luettu: 2283 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 1:
Resurrection


Muotoa muuttavat skrullit ovat klassisia Marvel-roistoja. 90-luvulle sijoittuva Captain Marvel myi Ben Mendelsohnin näyttelemän Talosin johtamat skrullit poloisina altavastaajina. Captain Marvelin itsensä esittely tyrittiin täysin (mukaanlaskien se, miten hahmo pilasi osan Endgamen jännitteistä), mutta se on luonteva väite, että skrullit ovat puuhastelleet omiaan 30 vuotta. Talos on yhä Nick Furyn kaveri, mutta planeetalle on muuttanut lisää skrulleja, jotka ovat soluttautuneet tärkeisiin asemiin vallankaappaus mielessä.

Satunnainen Marvel-fani valitsee sanat toisin. Secret Invasion on selkeä salaliittojännäri, jep. Korkkitaululle lehtileikkeitä tökkinyt höyrypää uskoo, että liskoihmiset hallitsevat maailmaa! Häntä kuunteleva herra virnistelee, koska kaikki tietävät, ettei liskoihmisiä ole kuin parikymmentä ja nehän ovat ihan mukavia. Sitten jakso esittelee useita vakavaan trilleriin sopivia laatunäyttelijöitä. Onko tämän pakko sijoittua Marvel-universumiin? Eikö tämä olisi jännittävämpi vaikka X-Filesin jatkeena?

Vastaus riippuu mm. siitä, alkaako se fantasia toimia, että kuka tahansa saattaa olla skrull. Sarjakuvista mieleeni jäi stuntti, jossa Wolverinea teeskentelevä skrull ehti seikkailla myös Wolverinen omassa lehdessä, lukijoiden luullessa häntä aidoksi asiaksi. Käänne on luultavasti vaikea saada toimimaan hyvässä näytellyssä saagassa, mutta eritoten Ant-Man 3 on sen tason soopaa, että esimerkiksi Ant-Manin itsensä paljastuminen skrulliksi tässä sarjassa ei voisi kuin parantaa leffan jälkimakua.

Fantasiasta riisuttuna jakso kertoo terroristien jäljityksestä ja heitä tukevien korkeiden tahojen pelkäämisestä. Emilia Clarke näyttelee Talosin terroristitytärtä, jonka maailmaan kurkistetaan avoimesti ja joka on selkeästi sovitukseen kykeneväinen, joten pääjuoni lienee jotakin muuta. Jakso on kuivahko, mutta lopetus myy uhan luonteen ja jättää toiveikkaaksi, joten näytän peukkua nyt ja keskisormea parin viikon päästä kuten aina.


Jakso 2/6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi osallistui: Ma... V2.fi osallistui: Ha... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova