Tuorein sisältö

The Curse 1-1: aloita Emma Stonen vuoksi, jatka pienen kikkelin tähden

Jari Tapani Peltonen

08.01.2024 klo 23.00 | Luettu: 1996 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
Land of Enchantment


The Curse kertoo kamalista ihmisistä, jotka uskottavasti eivät tiedä olevansa kamalia. Kaikki on vaivaannuttavaa, vaikka he tarkoittaisivat hyvää tai jopa esittäisivät kohteliaisuuden.

Emma Stone ja Nathan Fielder näyttelevät avioparia. He aikovat rikastua nostamalla köyhän yhteisön arvoa siten, että "flippaus" palvelee kaikkia. He eivät yritä savustaa paikallisia ulos edes nousevilla kustannuksilla vaan järjestää töitä ja kompensoida.

He tekevät tätä tosi-tv-sarjassa, joten on ilmeistä, että visiolla on rajansa. Ohjaajaksi he ovat värvänneet Benny Safdien näyttelemän pyrkyrin, joka tahtoo tehdä särmikästä törkyä. Ohjaaja taltioi ahneesti muun muassa sen, kun pikkutyttö kiroaa Fielderin hahmon, joka sata dollaria lahjoitettuaan yrittää vaihtaa setelin pienempään.

Stonen hahmo tekee vähemmän suoria virheitä, mutta hän ilmeisesti uskoo kiroukseen, ja taustatarinasta vihjailu luo kuvaa harhaisesta pikkuprinsessasta.

Kun Fielder on profiloitunut nilkiksi, ruudulle lyödään hänen pieni peniksensä. Se on propagandaa, sillä tosielämässä psykopatiaa aiheuttaa iso kalu eli tieteellisesti ilmaistuna kookkaat kivekset. Tämä kuitenkin johtaa avainkohtauksiin tyyliä ajatellen. Keskustelu kikkeleistä pilkkaa hahmoa tai useampaa mutta myös inhimillistää heidät, koska asiaan suhtaudutaan rutiinilla ja useammasta kulmasta. "Tomaatit ovat kuin ihmisiä", tietää hahmo, joka on juuri kussut tomaattipuskaan, "pieni ja suuri ovat sama asia leivän välissä".

Vaikka aloitus on hitaampi kuin rattiraivon seuraamuksista kertoneella Beef-sarjalla, Cursella on vastaava tilaisuus rakentaa korttitalo tai paise, jonka tahdomme posahtavan. Jos pitää veikata, lässähtääkö tämäkin sarja, niin sanon että todennäköisesti, koska jaksolla ei ole terävää loppua. Tahdon kuitenkin lisää.


Jakso 1-2 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi osallistui: Ha... V2.fi testasi: Canon... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova