Tuorein sisältö

Miljoonarockin paketissa reilusti ilonaiheita

J.A. Kaunisto

19.07.2007 klo 01.24 | Luettu: 6707 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomen suurimmat synttärit ja rokkia
Miljoonarock 13.-14.7.07, Tuuri Töysä.
Miljoonarockin isähahmon, kauppakyläparoni Vesa Keskisen, Suomen suurimmat syntymäpäiväbileet antoivat lisäväriä kaksipäiväiseksi paisuuneelle Miljoonarockille. Keskisen kauppakonsernin alueella tapahtuva rokkijuhla sisälsi tuttuun tyyliinsä menevän kokoelman vanhoja muistoja ja tuoretta verta. Scorpions, HIM ja Eppu Normaali olisivat kelvanneet muillekkin festareille. Miljoonarock tuo piristävän lisän kotimaiseen festaritarjontaan. Antaa hyvän kiertää.

Perjantain osalta vippi-ja kutsuvieraita oli enemmän kuin paljon. Suuri vippiteltta oli ääriään myöten täynnä juhlijoita. Sympaattinen ja aikaansaava Vesa Keskinen oli kutsunut paikalle tuttuja ja kylänmiehiä Helsingistä asti. Musiikkipuolen kakunkoristeina toimivat Keskisen vanha suosikki Popeda, Neljä Ruusua ja kyläkauppiaan suosikkivalinta kotimaisista raskasrock-artisteista eli HIM. Lauantain osalta oman kylän poika Jani Wickholm sai soitella vielä vähäiselle yleisölle, mutta Lauri Tähkä ja Elonkerjuu räjäytti potin menevällä härmän häjyn uholla. Apulanta oli väärässä paikassa väärän yleisön edessä.

Synttäriperjantain kattauksen kruunu, Miljoona-Keskisen kotimainen heavysuosikki HIM saapui Metallica-lämppärikiertueelta Ruotsista ottamaan haltuun pohjanmaan lakeudet. Right Here In My Armsilla aloitettu keikka sai jatkoksi tehokkaat Soul On Fire ja Wings Of a Butterfly kappaleet. Hyvillä soundeilla ja riittävällä äänellä vahvistettu bändi soi mukavasti, vaikka varsinkin aluksi hieman laiskanpulskeasti. Ville Valon ääni oli parissa vedossa hakusessa mutta kokonaispakettia pienet mutkat eivät haitanneet. Vampire Heart oli osuva mutta hevimman version saanut Wicked Game voisi jo unohtua. Uutena viisuna kuultiin Transformers-leffan soundtrackilta löytyvä Passion's Killing Floor, joka jyrisi raskaiden riffien avulla tukevana rokituksena.Ville Valo ei ollut juttutuulella. Niinpä bändi keskittyi veivaamaan hittikappaleita toisensa perään. Killing Loneliness oli illan parhaita siivuja, tunnelmallinen haikailu potki riittävän napakasti. Your Sweet 666 kuorrutettiin kunnon progeilulla. Biisin jälkeen Valo innostui kiittämään kauppias-Keskistä hyvästä kahvista, jota Valo oli kipannut pitkin keikkaa. Sacrament soi lujaa, lakeuksilla on lupa soittaa heavyä. Join Me-viisuja ei voi jättää soittamatta, mukavasti ikihitti liikutti kansaa. Keikan loppuhetket koettiin Greatest Love Songs -levyltä poimitun It's All Tearsin aikana, jonka alussa Valo kuulutti olevansa sinkku ja vapaalla jalalla.HIM oli perusvarma setti hyvillä soundeilla. Encore jäi puuttumaan ja Valon kommentointi oli entistäkin riisutumpaa. Keikka ei kuitenkaan valunut haluttoman bändin pakkosoitoksi - bändi pääsi hyvälle tasolle ja kansa sai rahoilleen vastinetta. HIM luottaa musiikin voimaan, turhia sooloiluja ja ulkomusiikillisia temppuja ei harrasteta. HIM on paikkansa kansakunnan kaapin päällä ansainnut.

Lauantai - Suomen suurimmat jatkotSaksan heavy-mammutti Scorpions oli toisella visiitillään Tuurissa. Ensimmäisessä Miljoonarockissa vuonna 2004 esiintynyt veteraaniorkesteri kummasteli epävirallisessa mediapalaverissa Tuurin kyläkaupan paisumista mittavaksi kauppakyläksi. Bändillä oli mukavia muistoja vuosien takaa ja kauppias Keskinen tuntui tulevan hyvin juttuun Scorpions-laulaja Klaus Meinen kanssa. Synttärisankari Keskinen nähtiinkin seurueineen tsekkaamassa illan Scorppari-keikkaa lavan edustalta mellakka-aidan rauhallisemmalta puolelta.

Allekirjoittaneelle Scorpionsin mahtikiekko Love At First Sting (1984) oli 80-luvun nuoruuden vuosien soundtrack-kiekkoja. Tuurin keikalla kiekko pyöritettiin parhailta osiltaan kokonaan läpi. Myös Blackout-levyltä kuultiin useampi veto, vaikka allekirjoittanut jäi kaipaamaan You Give Me All I Need ja edelliselläkin Tuurin käynnillä esitetyn When The Smoke In Going Down kappaleiden livekokemusta. Uuden Humanity-Hour 1-kiekon viisuja mahtui listalle kolme kappaletta. 321 -niminen veto puolusti kunnialla paikkaansa ikivihreiden joukossa.Keikan aloitus oli uuden kiekon aloitusbiisi Hour 1. Heti seuraavaksi tuhlattiin parasta klassikkoryhmää eli allekirjoittaneen yksi ehdottomista Scorppari-suosikeista Bad Boys Running Wild. Klaus Meinen hellyyttävät "miten menee"-huudot ilahduttivat kansaa ja mies jaksoi heitellä yleisön joukkoon rumpukapulan jos toisenkin. Unbreakable-kiekon Love 'Em Or Leave 'Em sai jatkoksi yleisän laulatusta ja Zoo-klassikon vuosien takaa. Scorpions oli hyvässä vireessä, löysyydestä ja vanhjen miesten rokkiharrastelusta ei ollut tietoakaan. Lovedrive-kiekon tähtihetki Holiday soi pitkänä versiona ja yleisö käytti karaoketaitojaan hallitusti. Humanity-biisin tuoreus sai rinnalleen I'm Leaving You-viisun tarttuvan nostalgian. Tease Me Please Me oli kulta-aikojen jälkeisen Scorpionsin harvoja soitettuja viisuja, biisi rokkasikin kuin villiintynyt hirvi. Tuoreen kiekon 321 on kiekon parhaita vetoja, tarttuva "are you ready to rock"-hokema toimii kuin vanhemmat iskuhitit.

Rumpusoolon jälkeen (rumpusoolossa kuultiin yleisön piristäjänä pätkä Metallican Enter Sandmania) starttasi käyntiin tyrmäävä hittiputki. Harvalla bändillä on heittää tulille yhtä mittavaa klassikkorykelmää. Verevän reipas Blackout, tyrmäävän upea Big City Nights, räjähtävä Dynamite, encoreen säästetyt pakkosoittohitit Wind Of Change, bändin tunnetuin viisu Still Loving You ja tulinen Rock You Like a Hurricane. Scorpions-fanille loppukeikan hittipotpuri oli parasta mahdollista vastinetta rahoilleen. Oli hienoa kuulla livenä legendaarinen Still Loving You. Bändi tarjosi elävän nostalgiahetken, vanhoissa herroissa on edelleen virtaa.Teksti: J.A.Kaunisto
Kuvat: Päivi K. ja J.A.Kaunisto
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ruisrock - kaiken ka... Home Theatre PC... >

Keskustelut (1 viestiä)

Quincy

Rekisteröitynyt 13.04.2007

19.07.2007 klo 12.17

Scorpionsin veto oli kyllä maan mainio! :)
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova