Tuorein sisältö

Table Mini Golf

Arvioitu: PS Vita
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Four Door Lemon
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 09.04.2013
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

30.10.2013 klo 01.30 | Luettu: 3106 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Osuu, osuu, ei p***ele
Sisäinen lapseni innostui kiljahtaen saadessani käsiini minigolf-pelin Playstation Vitalle. Peligenre on ihan loistava, mutta pelkoni heräsi, kun huomasin pelin käyttävän pelikonsolin kameraa ja lisätyn todellisuuden AR –kortteja. Tähän mennessä kokemukset eivät kortteja käyttävistä peleistä kummoisia ole olleet...


Pelissä pistetään palloa pussiin Halloween ja merirosvo-teemaisilla minigolf-radoilla. Yhteensä reikiä täytettäväksi on 36 kappaletta. Ratoja voi rennosti harjoitella free play -moodissa tai tosissaan kilpaillen tietokonevastustajia vastaan elimination-pelitilassa. Verkossa pelattava moninpeli on syystä tai toisesta päätetty jättää vallan pois, joten moninpeliä pääsee kokeilemaan ainoastaan yhtä konetta kierrättäen. Neljän pelaajan pelihetkiä on ajateltu melko nerokkaasti tarjoamalla pelissä ainoastaan kolme hahmovaihtoehtoa.


AR-korttien kanssa pelaaminen tuotti juuri sellaista tuskaa kuin ennalta odotinkin. Peli periaatteessa toimii ihan ok, kun asettelee jollekin tasolle yhden kortin ja näyttää sitä kameralle. Grafiikka piirtyy nopeasti ruudulla kortin päälle, mutta kameraa liikuteltaessa kuva hyppii vähän miten sattuu ja zoomaus menee pyllylleen jos zoomattava kohde on hivenenkin kauempana kortista. Tatilla määriteltävä lyönnin suuntakaan ei meinaa ottaa asettuakseen, vaan välillä golffari pyörii ihan minne sattuu ja lyönnistä ei meinaa tulla mitään. Pelaamista hankaloittaa entisestään lyönnin suuntaa osoittava viiva, joka ei ruudusta kunnolla erotu. Pelialueen tasovaihtelutkaan eivät näe ruudulta selvästi, minkä takia on vaikea havainnoida, lyökö palloa ylä- vai alamäkeen.


Sain kaikki radat avatuksi vajaassa kahdessa tunnissa ja vaihtaisin joka ikisen minuutin mielelläni johonkin muuhun tekemiseen. Idea on ihan kiva ja pelattavaakin on hintaan nähden tyydyttävästi, mutta näin huonosti toteutettua peliä en hetkeen muista nähneeni. Päähän sattui kuvakulmien ja surkeiden kontrollien kanssa tapellessa. Tälle olisi ehkä voinut antaa ihan hyvänkin arvosanan, jos kehittäjät olisivat jättäneet AR-kortit laatikkoon.

Playstation Network
Hinta: 1,95 euroa

V2.fi | Esa Toikkonen

Table Mini Golf (PS Vita)

Kehno minigolf-peli, joka aiheuttaa verisuonten katkeilua kehon joka kolkassa.
  • Ei tee suurta lovea lompakkoon
  • Kontrollit
  • Visuaalinen anti
  • AR-korttien kanssa näprääminen
  • Aiheuttaa ahdistusta
< F1 2013... Girl Fight... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

ifudontlikeitgtfo

30.10.2013 klo 13.45

But this is innovation!
lainaa
Ebinaatti

30.10.2013 klo 19.52

Vähän mietin sun mielenterveyden kannalta että kannattaako tehdä näitä jätearvosteluja V2:selle :D
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova