Tuorein sisältö

Farming Simulator 17

Arvioitu: Xbox One
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1, moninpeli
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Giants Software
Julkaisija: Focus Home Interactive
Julkaisupäivä: 25.10.2016
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

12.12.2016 klo 18.00 | Luettu: 5609 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Se on hyvin joviaali ilmiö
En tiedä, kuinka yleistä se on, että ihmiset rentoutuvat pelaamalla pelejä, joissa tehdään työtä. Jääkiekkoilijat varmasti pelaavat änäriä vapaa-ajallaankin, mutta se on vähän eri asia. Eikö pelien tarkoitus ole irroittaa todellisuudesta, viedä uusiin maailmoihin ja elämyksiin? Ehkä nykyajan kaupunkiasujille Farming Simulatorin pellonkyntö sitä sitten onkin. Sille on syynsä, että peli on noussut kulttimaineeseen ja on Suomenkin pelimyyntien listoilla aina uuden osan ilmestyessä. Tällä viimeisimmälläkin on jo yli miljoona pelaajaa ympäri maailmaa.

Heinähattuna, hattu hukassaKyseessä ei ole myöskään mikään “hassuttelusimulaatio” tyyliin Goat Simulator, vaan ihan ehtaa maaseudun työntekoa oikeine laitteineen, ajoneuvoineen, työtehtävineen ja vastuineen. Dramaattinen alkuanimaatio vähän hymyilyttää, mutta ensimmäisessä tutoriaalissa pelaaja heitetään heti pellon laitaan traktorin viereen ja kynnön sekä kylvämisen kautta päästään lopulta sadonkorjuuseen. Laitteiden vivut, asennot, kiinnitykset ja vastapainot otetaan heti haltuun. Tutoriaalit kannattaakin käydä läpi, mikäli ei ole edellisiä osia pelannut.

Moninaisten kontrollien saaminen konsoliohjaimeen on varmasti vaatinut useammankin suunnittelupalaverin, eikä siinä ole täydellisesti onnistuttu. Välillä olin kuutamolla sen kanssa, mitä jossain tilanteessa olisi pitänyt tehdä. Viimein ratkaisu löytyi Youtube-videoita katselemalla. Olin ollut aivan oikealla asialla, oikeiden laitteiden kanssa oikeassa paikassa, vaan en ollut vain keksinyt painaa tietyn näppäinyhdistelmän takaa löytyvää toimintoa. Muutenkin toisinaan tuli vastaan tilanteita, joissa uskoin vakaasti tehneeni kaiken oikein, mutta asioita ei vain tapahtunut ja homma oli niin sanotusti hanskassa, mutta hanskat hukassa.


Modernin maatilan tulot eivät muodostu pelkästään jyvien jemmaamisesta, vaan pelissä on mukana myös eläinten kasvatusta (kanat, lehmät, lampaat sekä uutuutena siat), sekä metsänhoitoa. Maatilan isännällä on paljon opiskelemista eri viljalajeista, lannoitusmenetelmistä sekä -ajankohdista ja muista työvaiheista, jotta sato on paras mahdollinen. Jotta rahavirta olisi suotuisa, pitää myös pitää silmällä kysynnän ja tarjonnan lakeja ja viljellä sitä lajia, jota markkinoilla halutaan. Eläinten hoitaminen on hieman vielä tätäkin mutkikkaampaa, mutta niistä on sitten monenlaista hyötyäkin.

Mammonaa voi ansaita myös auttamalla naapuriviljelijöitä ja se tuokin peliin jonkin verran lisää “pelimäisyyden tunnetta”, kun suoritetaan tiettyjä (aika)rajattuja tehtäviä sen sijaan, että vastuulla on oma maatila kaikkine huolineen. Paljon muutakin tekemistä olisi vielä ollut - konsoliversiotkin tukevat modeja, moninpeli on mahdollista ja erilaisia maatalouskoneita Farming Simulator 17:stä löytyy lähes kolmesataa, joten hommaa ja hankittavaa piisaa.

Mä (joskus nuoruudessani) maalaispoika oon (ollut)Graafisesti Farming Simulator 17 on ok-keskitasoa, eikä bugeittakaan selvitä ihan joka tilanteesta, varsinkaan kameraa pyöritellessä tai perävaunun jumittuessa ladon kulmaan. Traktorien äänet toivat muistoja mieleen ja maaseudun äänimaailma linnunlauluineen oli terapeuttisen rauhoittavaa. Massikan radiosta saa kyllä halutessaan taustamusiikinkin soimaan.

Olen ollut lapsuudessani mukana perunankylvössä ja -nostossa, heinäpaalien heittelyssä, heinäseipäiden täytössä, metsähommissa sekä monissa muissakin askareissa, joita maatilan arkeen kuuluu. Traktoriin en ole koskenut 25 vuoteen, enkä ole varma, jäikö lapsuuden urakoista enemmän hyviä muistoja vai lieviä traumoja. Farming Simulator vei minut kuitenkin hetkeksi niihin tunnelmiin ja hämmästytti sillä vakaumuksella, millä asiaan on paneuduttu. Jotkut ottavat pelin tosissaan lisäohjaimineen päivineen, toiset pieni sarkastinen virne suupielessään - ja molemmat tavat ovat vallan sallittuja.

V2.fi | Manu Pärssinen

Farming Simulator 17 (Xbox One)

Vaatii omanlaisensa pelaajan, mutta tarjoaa autenttista tekemistä, mikäli farmarin hommat kiehtovat.
  • osittain mukavaa ja rentouttavaa puuhastelua
  • hyvä oppitunti kaupunkilaisille
  • traktorit ja vehkeet niin kuin ollakin pitää
  • osittain tylsää ja turhauttavaa puuhastelua
  • teknisesti keskinkertainen
< The Last Guardian... FIFA 17... >

Keskustelut (3 viestiä)

hiodvsiogh

12.12.2016 klo 18.52 2 tykkää tästä

Milloin tähän saadaan Classic-mode jossa koneet heitetään helvettiin ja ainoat työkalut ovat käsilapiot ja talikot, kunnes sitten tuhannella markalla voi ostaa hevosauran? Bonuksena vielä hahmo voi kuolla rasituksesta sydänkohtaukseen tai johonkin pöhöön jolloin permadeath
lainaa
Asko78

12.12.2016 klo 19.09 5 tykkää tästä

Hyvä peli tämä on ja päivitykset onneksi korjaavat tod.näk bugit. 3.5/5 annan itse.
lainaa
Daealis

Rekisteröitynyt 27.05.2008

13.12.2016 klo 16.44

hiodvsiogh kirjoitti:
Milloin tähän saadaan Classic-mode jossa koneet heitetään helvettiin ja ainoat työkalut ovat käsilapiot ja talikot, kunnes sitten tuhannella markalla voi ostaa hevosauran?


2015 oli hyvän aikaa työstön alla oikein larppimoodissa: kaupasta ei ehkä saa vermeitä helposti poistettua, mutta niitä saa sinne lisättyä. Vanhat kopittomat Fergussonit modaajilta talliin, kaikki 70-luvun jälkeen tuotetut masiinat pannaan, Hankkijan lippis päähän ja kääntämään multaa!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova