Tuorein sisältö

Purrfect Date

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: Bae Team
Julkaisija: Bossa Studios
Julkaisupäivä: 15.12.2017
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

20.12.2017 klo 12.17 | Luettu: 4771 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Kissojen saarella käy tunteet kuumana
Oletko aina haaveillut, että pääsisit treffeille kissan kanssa? Kokisitte romanttisia tunnelmia ja pääsisit osaksi suurta yhteisöä, jossa purr-ääntelyä pitävät pehmoiset karvaturrit rakastaisivat sinua enemmän kuin mitään muuta? Jos vastasit kyllä edes toiseen kysymykseen, on Purrfect Date sinulle oikea peli. Oikeastaan pelin sijaan voitaisiin puhua visuaalisesta novellista, jossa yhdistyvät tarinankerronta, pienet pulmatehtävät sekä brittiläinen huumori. Ennen kokeilua olin hieman järkyttynyt, sillä en erityisemmin pidä brittien huumorista saati kissoista, mutta mielipide saattoi muuttua matkan varrella...

Tie kissan sydämeen käy deittailun kauttaJoulukuun puolivälissä julkaistu Purrfect Date on Bae Teamin kehittelemä ja Bossa Studiosin julkaisema. Bossalta on aikaisemmit tullut ulos muun muassa I am Bread ja Surgeon Simulator. Leipäpelissä ohjastetaan paahtoleipää sinne tänne ja tuonne, kun taas Surgeon Simulatorissa musta huumori lentää, kun kirurgiksi tahtova Nigel tekee tutkimuksia ja leikkauksia potilaille. Kummallisia teoksia on siis julkaistu aikaisemminkin, joten tämä kissapeli ei juuri julkaisuvalikoimasta poikkea. Itse asiassa tekijät kertovat, että inspiraatiota on haettu muun muassa Hatoful Boyfriendistä sekä Pony Islandista, minkä kyllä huomaa.

Ensimmäiset hetket novellin viemänä ovat hieman epämiellyttäviä, elleivät jopa järkyttäviä. Olin lähdössä Cat Island -saarelle, jossa tehtävänä oli tutustua kissoihin sekä tehdä jonkinlaista tutkimustyötä. Aluksi valitsin kuuden annetun hahmon kesken oman kissarakastajan, jonka jälkeen minut tuupattiin laivaan, joka lipui kohti tuntematonta saarta. Uuteen paikkaan tutustuminen sujui melko nopeasti, toki paikalla ollut outo tutkija kysyi haluanko juoda alkoholia vai kahvia. Kysymys oli hieman outo siihen nähden, että olin juuri saapunut saarelle, enkä tuntenut ketään. Kerroin kuitenkin ystävällisesti, että voin hyvin.


Purrfect Date perustuu kuuteen jaksoon, joista jokainen suoritetaan eri hahmolla. Ensimmäisen episodin suorittamisen aikana novellissa eteneminen tuntuu vaikealta, mutta jo toisen jakson alkaessa taktiikka alkaa käydä selväksi. Kissojen kanssa tulee jutella ja heitä tulee kohdella arvokkaasti, ellei halua kokea karua kohtaloa.

Miau, purr, grr


Vaikka peli itsessään on hieman outo ja hitaasti aukeava, on se loppua kohden mielenkiintoaan nostattava teos. Tähän syynä ovat novelliin upotetut pienet pulmat sekä salaisuudet, jotka haluaa ratkaista hinnalla millä hyvänsä, vaikka se vaatiikin deittailua kissojen kanssa. Suoritustavasta riippuen Purrfect Daten kesto on noin 4-8 tuntia ja hintaa pelillä on noin 10 euroa. Sijoittamalla 14 euroa deluxe-pakettiin saa kylkiäisenä soundtrackin.


Graafisesti Purrfect Date on nättiä katsottavaa ja se luo hetkittäin jopa pitkille tekstipätkille syventävän visuaalisen kokemuksen. Harmillisesti kuitenkin pelin rakenteen takia liian moni taustoista on nähty jo ennen pelin puoltaväliä. Toivottavaa olisi ollut, että novellin tapahtumapaikkoja olisi ollut hieman enemmän. Kaikista yksityiskohtaisempia ovat tietenkin kissat, joille on myös luotu erittäin tarkat ja jopa hieman rodunomaiset olemukset.

Pelin soundtrack on mukavaa kuultavaa, mutta hetkittäin mukana soi myös todella raivostuttavia kappaleita. Esimerkiksi yhden biisin sanat menevät jotakuinkin näin: “meow, meeeeooooooow maaaauw, meeoouuuuuw”. Tätä kun kuuntelee yli 2 minuuttia, tekee mieli paeta paikalta ja jättää novellit kesken. Joukossa on kuitenkin muutama hyväkin sävellys, joita kuuntelee mielellään. Harmillisesti ääninäyttely loistaa poissaolollaan - se olisi voinut olla mukava lisä novelliin. Toisaalta näin on kuitenkin parempi, jos vaihtoehtona olisi ollut ärsyttävä kissojen maukuminen.


Visuaaliseksi novelliksi Purrfect on kelpo tekele, joka kannattaa pistää ostoslistalle jos brittihuumori, kissat ja novellit koskettavat sydäntä. Kissojen deittailu oli kuitenkin minulle hieman liikaa brittihuumorin kanssa, joten en voi sanoa että nostaisin tätä visuaalisten novellien aateliin - kissapelien kärkeen kylläkin.

PC-tiedot: Nvidia GTX 1060, 6 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 RAM

V2.fi | Miia Lyyra

Purrfect Date (Tietokonepelit)

Kissojen kanssa treffailuun ja pienten pulmien ratkaisuun keskittynyt novelli, joka sopii erityisesti brittihuumorin ystäville.
  • Tarinankerronta on sujuvaa
  • Kissojen luonteet ja ulkonäkö
  • Ääninäyttelyn puute
  • Alussa vaikeasti ymmärrettävä
< Just Dance 2018... Dungeons 3... >

Keskustelut (1 viestiä)

GabeWalker

Rekisteröitynyt 08.05.2017

20.12.2017 klo 19.11 1 tykkää tästä

Kuulostaa sairaalta peliltä, vaikka kissat on ihan ok.
lainaa

Kirjoita kommentti
Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova