Tuorein sisältö

Yo-kai Watch 2: Psychic Specters

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Roolipelit
Pelaajia: 1,2-4
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Level 5
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 29.09.2017
Pelin kotisivut
Samuli Leppälä

01.01.2018 klo 16.00 | Luettu: 5306 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

“Enkö minä jo pelannut tämän?”
Kun postiluukusta tipahti uusi peli arvosteluun oli ensimmäinen ajatukseni: “mutta tämänhän minä olen jo arvostellut.” Ja oikeastaan olin ja en ollut väärässä. Yo-kai Watch 2: Psychic Specters on sama peli kuin aikaisemmin arvostelemani Fleshy Souls tai sen rinnakkaisjulkaisu Bony Spirits, mutta siinä on mukana uutta tekemistä, uusia Yo-kai -kamuja ja muuta uuden julkaisun oikeuttavaa sisältöä. Tämä kolminaisuus tuo vahvasti mieleen taskumonsterien legendaarisen alkupään Red, Blue ja Yellow -julkaisut.

Mikromanagerointia ja piilottelevia kummajaisia


Jos Yo-kait ovat vähemmän tuttuja niin kerrataanpas hiukan. Kyseessä on joukko eräänlaisia kummitusmaisia olentoja, joita ei kuitenkaan tavallinen jamppari pysty katukuvasta bongaamaan. Onneksi pelin päähenkilöllä, Nathanilla tai Katiella (pelaaja voi valita protagonistin sukupuolen) sattuu olemaan maaginen kello, jonka avulla piilottelevat Yo-kait saadaan näkyviin. Kiusanhenget ovat riemunkirjavaa sakkia ja heitä on kaapattavissa reilusti yli 350 kappaletta. Ja pelkästään ystävyyden tasolle ei suhde veijareiden kanssa jää, vaan Yo-kait tietenkin haluavat myös kamppailla toisiaan vastaan.

Tappeleminen on pysynyt samanlaisena aina pelisarjan ensimmäisestä pelistä lähtien. Toisin kuin taskumonstereiden kanssa, on Yo-Kai Watch -pelisarjan taisteluissa pikemminkin kyse mikromanageroinnista ja reaaliaikaisesta kamppailevien otusten vaihtelusta taistelukentälle ja sieltä pois. Pelaajalla on kerrallaan kuusi Yo-kai-monsteria mukana taistelussa ja nämä tekevät puhtaan autonomisia perusliikkeitä kamppailun tiimellyksessä. Niinpä pelaajan tehtäväksi jää suorittaa minipelimäisiä ruudulle ilmestyviä tehtäviä. Kuitenkin tärkeintä on valita ja vaihdella sitä kolmen Yo-kain ketjua, jotka ovat kulloinkin ottamassa vastustajasta mittaa. Vaikka mekaniikka kuulostaa hyvin yksinkertaiselta, tuo Yo-kai-pelisarja oman vinkeän mausteensa vuoropohjaisten roolipelien maailmaan.

Henkien oma Linnanmäki


Psychic Spectres tuo mukanaan lisää pelattavaa uusien alueiden ja tehtävien muodossa. Pelaaja voi hypätä öisin kulkevan Hexpress-junan kyytiin ja matkustaa täysin uudelle Gera Gera Resort -alueelle, joka on eräänlainen Yo-kai-lomakohde. Siellä on huvipuistoa, kylpylää ja uusia tehtäviä koettavana. Spectres pitää lisäksi sisällään uusia Yo-kaita kaapattavana, nyt pelaaja pystyy esimerkiksi ystävystymään Wicked-heimon Yo-kaiden kanssa. Pelissä on myös (oman tulkintani mukaan) nuoremmille pelaajille suunnattu Psychic Blasters -pelimuoto, jossa voi yhdessä kolmen muun kaverin kanssa pistää pomohirmuja nippuun beat 'em up -henkisesti.

Kuten jo sanottu, Psychic Spectres on pitkälti sama peli kuin Fleshy Souls tai Bony Spirits. Peruspeli eroaa hyvin vähän alkuperäisestä kaksikosta. Kolmoisjulkaisu painottaa pelin loppupuolta ja pidentää teoksen ikää tuoden lisää pelattavaa pääjuonen suorittaneille. Psychic Spectreen on myös mahdollista tuoda Fleshy Souls - tai Bony Spirit -pelin tallennus ja jatkaa tarinaa suoraan siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin. Tämä on tietenkin hyvä juttu, mutta toisaalta se vahvistaa tunnetta siitä, että kyseessä on kokonaan uutena pelinä myytävä DLC-paketti. Jos kuitenkin haluat tutustua Yo-kai-kummajaisten hullunkuriseen maailmaan ensimmäistä kertaa, on Psychic Spectres tehty juuri sinulle.

V2.fi | Samuli Leppälä

Yo-kai Watch 2: Psychic Specters (Nintendo 3DS)

Kolminaisuutensa paras peli yksinkeraisesti siksi että siinä on eniten sisältöä. Jos kuitenkin jo omistat Fleshy Souls tai Bony Spirits -pelin kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin hankit Psychic Spectren.
  • Paras kolmesta
  • Edelleen hauskaa pelattavaa
  • Tunnelmalliset uudet ympäristöt
  • Tallennus mahdollista siirtää vanhasta pelistä
  • Uudet tarinat keskittyvät pelin henkilöihin
  • Sama peruspeli kuin aikaisemmassa kahdessa
  • Wicked-heimon Yo-kait tylsähkön näköisiä

Pelikuvat

< PlayerUnknown's Batt... Elex... >

Keskustelut (2 viestiä)

Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

02.01.2018 klo 00.36

SAMULI kirjoitti:
Ja pelkästään ystävyyden tasolle ei suhde veijareiden kanssa jää

Ja ikäraja oli?
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

04.01.2018 klo 14.03

Vaan kaksi sukupuolta valittavana vuonna 2018(/2017)??!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova