Tuorein sisältö

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Sotapelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Infinity Ward
Julkaisija: Activision
Julkaisupäivä: 31.03.2020
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

09.04.2020 klo 15.23 | Luettu: 6051 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

EHOSTETTUA RÄISKINTÄÄ SUORAAN VUODELTA 2009
Kun remasteroitu Call of Duty 4: Modern Warfare eli Call of Duty: Modern Warfare Remastered julkaistiin vuonna 2016, olin enemmän kuin innoissani, sillä sen alkuperäinen versio vuodelta 2007 oli jäänyt minulta kokematta. Näin on käynyt myös nyt julkaistun Call of Duty: Modern Warfare 2:n kanssa, joten Activisionin halu kaunistuttaa ja julkaista vanhempia pelejä uudelleen sopii minulle enemmän kuin hyvin. Mikäli Matti Lintulan vuonna 2009 kirjoittama arvio alkuperäisestä Call of Duty: Modern Warfare 2:sta kiinnostaa, voi sen lukaista täältä. Matti antoi pelille tuolloin arvosanaksi muhkeat 4,5/5.

Oksennus saapui kurkkuun


Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered on nimensä mukaisesti vuonna 2009 julkaistun räimeen remasteroitu eli paranneltu versio. Päivitystä on tehty erityisesti ulkoasun suhteen, jotta 11 vuotta vanha peli näyttäisi hieman paremmalta nykyisillä laitteilla. Kuten nimessäkin mainitaan, teos sisältää vain yksin tahkottavan kampanjan. Mielestäni ratkaisu on ymmärrettävä, sillä Call of Duty: Modern Warfaren moninpeliin on lisätty vanhoja Modern Warfare 2:ssa nähtyjä karttoja, joista esimerkkinä voinee sanoa Rust. Moninpelin puute on huomioitu myös hinnassa, sillä remasteroitu kampanja on hinnaltaan 25 euroa. Joidenkin mielestä 5-6 tunnin räimeestä reilut 20 euroa voi olla liikaa. Paketti kuitenkin sisältää Call of Duty: Warzoneen ja Call of Duty: Modern Warfareen käyviä lisähärpäkkeitä kuten ulkoasuja ja asepiirustuksia. Mikäli sarjan uudemmat osat löytyy pelikirjastosta, hyötyy paketin kokonaistarjonnasta huomattavasti laajemmin. Tuolloin kokonaishinta ei välttämättä jää liian korkeaksi.


Vanhoille konkareille Modern Warfare 2:n kampanjan tarina sisältö ei ole suuri yllätys, mutta se tarjoaa ulkoasullisesti päivitetyn uusintakierroksen melkoisen nopeatahtisesti etenevästä sotaseikkailusta. Minulle, joka ei aiemmin ole päässyt kampanjasta nauttimaan, kyseessä oli melko tunteita herättävä kokemus. Jo alkuperäisen julkaisun aikoihin kampanjan “No Russians” -tehtävä onnistui aiheuttamaan hälyä sekä pahennusta verisellä raakuudellaan. Kieltämättä vieläkin näin vuonna 2020 tehtävän suoritus aiheutti sisälläni etovia tuntemuksia vaikka kävelin muun joukon mukana toimettomana. Vaikka kyseinen kohtaus jätti suuhun oksennuksen maun, on se silti hienosti käsikirjoitettu ja toteutettu kohtaus. Harvoin koen videopeleissä tuntemusta, jossa yrjö nousee kurkkuun ja tekee mieli laittaa silmät kiinni. Harmillisesti ääripään tuntemukset jäävätkin kyseiseen tehtävään, sillä Modern Warfare 2:n kampanja on äärettömän nopeatempoinen pläjäys, jossa pelaajaa retuutetaan pitkin maailmaa eri sotilaiden saappaissa.

Ikääntynyt klassikko


Vaikka Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered on ehostettu laadukkaasti, ei voi silti olla huomaamatta pelin ikää. Pelisuunnittelussa on keskitytty putkijuoksumaiseen taktiikkaan, jossa pelaajalle ei anneta vaihtoehtoja määränpään valitsemiseen. Mikäli pelikentille päätyy lähtemään, kannattaa muistaa ettei pelimekanismi ole tältä vuosikymmeneltä. Kaikesta huolimatta, kokonaisuus on melko hyvin säilynyt klassikko ikäänsä nähden. Mikäli joku uuden sukupolven CoDittajalta on kyseinen teos kokematta ja kaipaa nopeaa sekä sähäkkää räiskintää, kannattaa teos napata kauppapaikoilta omaan kirjastoon. Kyseessä on kuitenkin osa, joka jokaisen CoD-fanin tulisi pelata lävitse.


PlayStation 4:lla pelaaville tarjolla on vielä vähän erilaisempaa tekemistä, sillä remasteroitu kampanja tarjoaa runsaasti Trophy-saavutuksia, joita on tarjolla yhteensä kymmenittäin. Mikäli saavutusten metsästäminen kuuluu intohimoihin, tarjoaa remasteroitu kampanja siihen hyvät apajat. Yksi asia kannattaa kuitenkin huomioida ennen tantereelle lähtemistä: Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered on kuukauden ajan yksinoikeus PlayStation 4 -konsolilla, mutta saapuu huhtikuun lopussa myös Xbox Onelle ja PC:lle (Battle.net). Sonyn laitteisto on aiemminkin nauttinut Call of Duty -sarjan erilaisista hetkellisistä yksinoikeuksista, joten mistään uudesta asiasta ei ole kyse.


V2.fi | Miia Lyyra

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered (Playstation 4)

Vuonna 2009 julkaisunsa alun perin saanut klassikkoräiskintä ryntää kauppapaikoille tarjoten vauhtia ja vaarallisia tilanteita lyhyen kampanjan muodossa.
  • Päivitettyä ulkoasua kehtaa katsella
  • Tuntemuksia aiheuttava kampanja
  • Hinta (mikäli hyötyy lisäsisällöstä)
  • Saavutusten metsästäminen
  • Hinta (mikäli ei hyödy lisäsisällöstä)
  • Nopea tempo
< Half-Life: Alyx... Ciel Fledge: A Daugh... >

Keskustelut (1 viestiä)

Pc_masterRace

10.04.2020 klo 19.42

Pitäköön tunkkinsa. Periaatteessa en osta konsoliyksinoikeuksia, kuin vasta kun ne saa pc:lle alle vitosella.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova