Tuorein sisältö

Shattered Horizon

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: Verkkomoninpeli
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: Futuremark Games Studio
Julkaisija: Valve
Julkaisupäivä: 04.11.2009
Pelin kotisivut
Matti Lintula

26.12.2009 klo 10.49 | Luettu: 37514 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Kuuraketin lapset
Demoscenetaustastaan ja 3D-korttien nopeusmittausohjelmistaan tunnettu espoolainen Futuremark otti pari vuotta sitten rohkean askeleen lähtiessään kehittämään ensimmäistä peliprojektiaan. Pelibisnes on pienille kova, eikä tie PC-pelaajien sydämiin saati myyntilistojen kärkeen ole helppo. Kehitystyön tuloksena syntyi enemmän kuin vähän James Bondin Moonraker-seikkailun mieleen tuova Shattered Horizon, joka iskee terävänä kuin laserkeihäs suoraan FPS-moninpelien kärkikastiin.

Järjen rajoissa


Pelkästään moninpeliksi tarkoitetussa Shattered Horizonissa ei ole lainkaan yksinpelikampanjaa, mutta rohkeasti perinteisestä terroristien ja antiterroristien välisestä konfliktista irtaantuva peli tarvitsee toki uuden, helposti ymmärrettävän ja selkeän taustatarinan sodalleen. Tarina onkin räiskintäpelin taustalle harvinaisen hyvä. Neljänkymmenen vuoden päästä ihmiset lopullisesti kuuhun vieneet kaivosyhtiöt onnistuvat tunaroimaan ja räjäyttämään melkoisen osan kuusta pelkäksi avaruustomuksi. Syntyvä kivipöly kiertää pian maata ja tekee avaruusalusten kiertoradalle lähettämisen mahdottomaksi. Kansainväliselle avaruusasemalle jääneiden astronauttien ja kuun pinnalta selvinneen kaivosyhtiön väen välille syttyy pian kahakkaa jäljellä olevien resurssien hallinnasta. Maastakin saadaan harvakseltaan lähetettyä tarvikkeita avaruuteen vangiksi jääneiden avuksi ja nämä lähetykset jäävät vain nopeamman hiirikäden omaavan osapuolen haltuun.

Pelin taustatarina ja maailma ovat niin kutsuttua kovaa scifiä eli tapahtumat, sotatantereet ja aseet ovat ainakin teoriassa mahdollisia ja näin ollen peli pysyy uskottavana hieman suosittujen maankamaralla käytyjen terroristisotapelien tapaan. Avaruusteema mullistaa kuitenkin jämähtänyttä verkkopeligenreä mukavasti. Aiemmin pelaajille riitti lähinnä 360 ympäröivän asteen hallitseminen, kulmien taakse kurkistelu ja pahimmillaankin katoille tähyily tarkk'ampujien varalta. Shattered Horizon pistää paletin kerralla uusiksi antamalla pelaajien ympärille vapaasti liikuttavan avaruuden, jossa kohtalokas luotisuihku saattaa tulla sivuilta, ylhäältä tai alhaalta - mistä suunnasta tahansa. Toki niin sanottua kuuden asteen vapaaseen liikkumiseen on verkkoräiskinnöissä tutustuttu jo 90-luvulla Descentiä ja jälkeläisiä tahkotessa, mutta lasken Shattered Horizonin silti oman alagenrensä läpimurtoteokseksi. Tämä peli pistää suuntavaiston koetukselle.

Kenossa kallellaan


Suuntavaiston lisäksi koetukselle joutuu myös pelikentän taktinen hahmottaminen. Oman tiimin kanssa keskustelu etenemisreiteistä ei olekaan niin helppoa kun yksi porukasta killuu pää alaspäin muihin nähden ja voitte kuvitella mitä tapahtuu kun kelluvalle sakille sanotaan: "Edetkää 100 metriä ja kääntykää oikealle". Rakettirepun hallinta on toteutettu esimerkillisesti. Tavallisen WASD-etenemisen lisäksi pystysuuntaista liikettä hallitaan ainoastaan kahta lisänäppäintä käyttäen. Pian liikkuminen avaruudessa onkin luonnollista ja kitkattomassa tilassa suhaaminen muistuttaa hieman kosmista surffailua.

Pelistä on karsittu kaikki ylimääräinen pois ja keskitytty esittelemään pelaajille vapaata avaruutta. Aseita on ainoastaan yksi, joka taipuu kiikarikivääriksi, konekiväärin korvikkeeksi ja pistimen avulla myös tappavaksi lähitaisteluaseeksi. Kranaatteja on kolme- ensimmäinen pölläyttää avaruuteen jäähilettä, joka toimii näkösuojana, toinen synnyttää sähkömagneettisen pulssin vihollisten aseiden sekä tutkien sammuttamiseksi ja kolmas täräyttää paineaallolla asteroidien tai avaruuaseman uumenissa piilottelevat vastustajat nopeasti näkösälle. Taktikot voivat vielä vapaaehtoisestikin sammuttaa avaruuspukunsa ja ajelehtia tutkassa näkymättömänä hiljaisena tappajana pelikentällä. Eri tasoihin, kuten asteroidien ja avaruusaseman pintoihin voi myös tarttua magneettisaappain, joka antaa ainakin hetkellisesti mahdollisuuden selvittää sekaisin mennyttä suuntavaistoa.

Avaruusajan rautavaateet


Shattered Horizon on nopeatempoinen ja silti kaunis peli. Tämä väite toteutuu, mikäli pelikoneesta löytyy reilusti potkua. Toimiston AMD Phenom II -neliydinsuorittimella ja ATI Radeon HD 4850 -näytönohjaimella peli pyöri moitteetta lähes täysillä herkuilla resoluutiolla 1280*1024. Korkeammalla näyttötarkkuudella ja etenkin parhaalla reunanpehmennyksellä testikonekin alkoi yskiä vakavasti. Peli kuitenkin kannattaa ostaa, mikäli on pienikin mahdollisuus sille, että se omalla pelikoneella pyörisi, hintaa Shattered Horizonilla kun on vain 20 euroa. Rahalleen saa helposti vastinetta, vaikkei edes pelaisi räiskintäpelejä elääkseen.

Shattered Horizon voi uskoakseni läpimurron tehdessään muodostua ammattipelaajienkin turnauspeliksi. Omien palvelinten pystytys on mahdollista, peliasetuksia voi säätää varsin hyvin ja ennen kaikkea avaruussotiminen on puhdas taitolaji. Testijakson aikana julkisilla palvelimilla oli päiväsaikaan välillä kovin hiljaista, eikä tarjolla ollut välttämättä kuin yksi yli 15 pelaajan ottelu. Vajaalla 20 pelaajallakin aluevaltaustaistelut ovat erittäin nopeatempoisia ja jännittäviä, eikä vihollisiaan tarvitse kauaa avaruusromun seasta etsiä.

Shattered Horizon on ehdottomasti vuoden 2009 FPS-moninpelitapaus, jota PC-pelaajien ei kannata jättää väliin. Peli on uutuudenhohtoisuudessaan verrattavissa lähes Counter-Striken tai strategiapuolella StarCraftin julkaisuihin. Vielä kun massat ja etenkin ammattipeliturnausten järjestäjät syttyvät Shattered Horizonille, voidaan Futuremarkista sanoa syntyneen uuden kirkkaan tähden Suomen harvalukuisten pelistudioiden kärkijoukkoon.

V2.fi | Matti Lintula

Shattered Horizon (Tietokonepelit)

Kotiinpäin vetämättäkin Shattered Horizon tuntuu mullistavalta moninpeliltä, joka keskittyy taitopelaamisen ylistämiseen. Kaipaa lisäkarttoja ja lisäpelaajia.
  • Peli-idean tuoreus
  • Ympäristön uskottavuus
  • Viimeistelyn taso
  • Palvelinten autius
  • Niukasti karttoja
< Modern Warfare 2... Bakugan Battle Brawl... >

Keskustelut (39 viestiä)

Pego

Rekisteröitynyt 12.09.2007

26.12.2009 klo 11.17 1 tykkää tästä

"Shattered Horizon on ehdottomasti vuoden 2009 FPS-moninpelitapaus, jota PC-pelaajien ei kannata jättää väliin. Peli on uutuudenhohtoisuudessaan verrattavissa lähes Counter-Striken tai strategiapuolella StarCraftin julkaisuihin."

Ohhoh, mitäköhän tähän nyt pitäisi sanoa. Pitänee hankkia peli, jos se nyt NIIN hyvää puuta on.
lainaa
ASDASDASDASD

26.12.2009 klo 13.06 1 tykkää tästä

Sai peliplaneetalta 70 pistettä. :D
lainaa
Joohanh

26.12.2009 klo 14.26 1 tykkää tästä

Kovasti kyllä yritin, mutta en ihan oikeasti löytänyt tuosta tekstistä mitään, joka oikeuttaisi naurettavan korkeaan 97:n pisteen arvioon.

Pitänee testailla tässä lähipäivinä, niin valaistunen.
lainaa
ihanjeespeli

26.12.2009 klo 15.07 1 tykkää tästä

Taitaa olla hiukan suomalaisuus-lisää arvosanassa...
lainaa
jussip

26.12.2009 klo 15.45 1 tykkää tästä

Tämähän on tosi blandi peli. Hyvä että viitsin pelata tunnin betassa, sitten iski väsymys.
lainaa
Mazena

Rekisteröitynyt 29.10.2007

26.12.2009 klo 18.14 1 tykkää tästä

Suomalaisuuslisä haiskahtaa jo pitkälle, mutta varmasti on ihan viihdyttävä peli... En siltikään osta kun ei kerta tue DirectX 9:ää.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

26.12.2009 klo 19.23 1 tykkää tästä

Olen ollut alusta asti suljetussa BETA:ssa ja maksimissaan antaisin 80 pojoa. Peli on kuin perus-onlineräiskintä josta on unohtunut painovoiman mallinnus. Ei sentään no_clip-tasoa, mutta aika lähelle.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

26.12.2009 klo 19.56

Ehkä vähän turhan korkeat pisteet, mutta todella hyvä räiskintä on kyllä kyseessä. Joskaan ei ihan vuoden kärkikastia.

Jotenkin jäi vähän vaikutelma MW2:n ja tämän artikkelin perusteella, että Lintula ei paljon ensimmäisen persoonan toimintapelejä pelaa (ei millään pahalla) ja kun hän löysi tämän pienen helmen aiheutti se hänessä vähän turhankin innostuneen reaktion. Onhan SH hyvä, mutta ei nyt kyllä ihan noin paljon tarvitse ylistää. Missä objektiivisuus? Miinusta olisi saanut antaa esim. siitä, että pelissä ei ole DirectX 9 grafiikkapolkua. :)

Painovoimattomuus ei mikään kovin uusi juttu ole (pelatkaa vaikkapa esim. Battlecruiser Milleniumia tai Universal Combattia lähiverkossa... :D ) niin se on kyllä toteutettu aika makeasti Shattered Horizonissa.

Olen hyvin eri mieltä viimeistelyn tasosta tässä pelissä. Kaikkia bugeja joita raportoin ei olla vieläkään korjattu koska "ne koskettavat hyvin pientä osaa käyttäjä kunnastamme" vastauksen verukkeella. Noh, sille ei voi mitään ja eiköhän ne ajan kuluessa korjata. :/
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

26.12.2009 klo 21.45

Peli kyllä kiinnostaisi, mutta Vista ei. Hintakin miellyttää.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

26.12.2009 klo 22.03

MJR2312 kirjoitti:
Peli kyllä kiinnostaisi, mutta Vista ei. Hintakin miellyttää.

On se Windows 7:nkin olemassa ja XP käyttäjille DirectX10wrapperi jos ei grafiikka virheet häiritse. :P
lainaa
epäilen

26.12.2009 klo 22.20 1 tykkää tästä

Ettei vaan olis arvosteltu suomi-lasit silmillä?
lainaa
Junafani

Rekisteröitynyt 06.01.2008

27.12.2009 klo 00.35

Eipä taida pyöriä Pena nelosella ja Radeon x600:lla. :D Harmi, sillä olisi erittäin mielenkiintoinen peli.
lainaa
AT-66

27.12.2009 klo 00.48

Ei helvetti miten älytöntä, vähän joka tuutista olen kuullut että keskinkertaista kamaa... ja täältä tulee 97/100??? LOL!! Tulee jo mieleen että ovatkohan futuremarkin pojat pistäneet mojovan shekin V2:lle... muutenkin täällä ropisee 10-20p liikaa melkein ihan joka pelille.
lainaa
Zarsky

Rekisteröitynyt 08.08.2007

27.12.2009 klo 02.12

Eiköhän nuo suurimmat puutteet kuten lisäkartat korjata sillä Moonrice-lisäsisältö paketilla...kunhan nyt tulis..
lainaa
Jaahas

27.12.2009 klo 09.54

97 pistettä? Taitaa ko. henkilö uskotella itselleen, että osti oikeasti hyvän pelin.
lainaa
Jaahas

27.12.2009 klo 10.46

Jaahas kirjoitti:
97 pistettä? Taitaa ko. henkilö uskotella itselleen, että osti oikeasti hyvän pelin.

Ja sinäkö päätät että se ei ole?
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.12.2009 klo 11.14

Dekonega kirjoitti:
Jotenkin jäi vähän vaikutelma MW2:n ja tämän artikkelin perusteella, että Lintula ei paljon ensimmäisen persoonan toimintapelejä pelaa (ei millään pahalla) ja kun hän löysi tämän pienen helmen aiheutti se hänessä vähän turhankin innostuneen reaktion.


FPS-pelejä olen tahkonnut Wolfensteineista asti ja kun ihan suoraan sanotaan, niin kaikki MW2:ta myöten ovat olleet sitä samaa kujajuoksua. Juuri Descent piristi genreä 90-luvulla tuomalla peleihin uuden ulottuvuuden ja 97 pistettäni annan Futuremarkille osittain tämän sittemmin taas täysin unohtuneen uudistuksen nostamisesta nykypäivään. En kyllä henkilökohtaisesti muista mitään niin paljon perustuubasta poikkeavaa FPS-peliä kuin Shattered Horizon piiiiitkään ainaan.

Pisteitä lisää myös se, ettei Shattered Horizon ole ns. täysihintainen peli.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.12.2009 klo 11.23

Jaahas kirjoitti:
97 pistettä? Taitaa ko. henkilö uskotella itselleen, että osti oikeasti hyvän pelin.


Muuten hyvä teoria, mutta arvostelupelit tulevat meille julkaisijoilta, emmekä niitä itse osta.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

27.12.2009 klo 13.30

zeroic kirjoitti:
FPS-pelejä olen tahkonnut Wolfensteineista asti ja kun ihan suoraan sanotaan, niin kaikki MW2:ta myöten ovat olleet sitä samaa kujajuoksua.

Totta, niinhän ne aika pitkälti ovat, mutta välillä on julkaistu pelejä kuten Tribes, Prey, jne. jotka ottavat niitä edistysaskeleita. Ja jotka eivät ole niin pahasti sitä putkijuoksua ja tarjoavat oikeasti siistejä kikkoja. Niillä on vain sama ongelma kuin kaikella muullakin kokeellisella tavaralla. Se ei kiinnosta kuin marginaali yleisöä ja epäonnistuvat kaupallisesti. Näin tulee käymään myös Shattered Horizonille niin ikävää kuin se onkin.

zeroic kirjoitti:
Juuri Descent piristi genreä 90-luvulla tuomalla peleihin uuden ulottuvuuden ja 97 pistettäni annan Futuremarkille osittain tämän sittemmin taas täysin unohtuneen uudistuksen nostamisesta nykypäivään.


Ei se niin unohtunut ole, mutta se ei ole ns. mainstreamia koska se ei kiinnosta jengiä tyylilajina kauheasti. Oppimiskäyrä on melkoisen korkealla jotta se kiinnostaisi jenkki pelaajia. Tämän huomaa Metacritikkiä katsoessa kun keskiarvo on 74 pistettä ja arvostelijat valittavat käytännössä kaikesta mahdollisesta ja unohtavat olennaisen. Kiitos muuten siitä, että et valittanut aseiden vähyydestä.

zeroic kirjoitti:
En kyllä henkilökohtaisesti muista mitään niin paljon perustuubasta poikkeavaa FPS-peliä kuin Shattered Horizon piiiiitkään ainaan.

Etkö ole pelannut 3000AD:n Universal Combattia tai All Aspect Warfarea? O.o

No, myönnettäköön, että ne ovat vähän enemmän kuin mikään perinteinen juonella varustettu toimintapeli (scifi taistelu simulaattori jossa simuloidaan kokonaisen avaruusristeilijän toimintaa erilaisissa sota ja rauhanturva operaatioissa).

Viimeisen kymmenen vuoden merkittävimpänä ensimmäisen persoonan toimintamoninpelinä pidän itse Tribes 2:sta koska se vain on niin järkyttävän hyvä. Jos et ole vähään aikaan pelannut sitä niin suosittelen koska palvelimet ovat edelleen ylhäällä ja sitä voi pelata. Ja pelaajia on enemmän kuin Shattered Horizonilla ainakin kirjoitus hetkellä kun noita listauksia katsoo.

zeroic kirjoitti:
Pisteitä lisää myös se, ettei Shattered Horizon ole ns. täysihintainen peli.

Tuo on ihan hyvä pointti. Mutta vaikka se lukee artikkelissa, miksi se ei lue artikkelin tiivistelmässä? :)
lainaa
LeCtUrE

Rekisteröitynyt 02.10.2007

27.12.2009 klo 13.58

97 on ihan hyvä paitsi pitäs nää ottaa huomioon:
Suomilisä (-20 pistettä)
Vaatii jonkun 5 miljoonan euron superkoneen (-10 pistettä).
Oikeemmat pisteet varmaa jossai 70 kohalla niiku kaikilla muillakin maailman peleillä.
lainaa
O___________O

27.12.2009 klo 15.07 1 tykkää tästä

taitaa Matilla olla muutamia kavereita futuramalla töissä :D
lainaa
TheStaar

27.12.2009 klo 15.37 1 tykkää tästä

Aikamoista suitsutusta pelille, varsinkin kun muut arvostelijat ovat maksimissaan antaneet pelille arvosanaksi 89/100. Ei ole vedetty kotiin päin yhtään ei, ja vertaus StarCraftiin ja Counter-Strikeen, heh. ;)
lainaa
MatilleSijainen

27.12.2009 klo 16.14 1 tykkää tästä

Lopeta Matti se sienien syöminen, ei selvästikään sovi sinulle
lainaa
Itkekääpellet

27.12.2009 klo 18.25

Täälläkään ei suurin osa vinkujista ole ikinä kuullut asiasta nimeltä mielipide...
lainaa
Oskupoju89

27.12.2009 klo 19.31 1 tykkää tästä

Huijui mitkä pisteet. Ei voi ottaa Matin arvosteluja enään kyllä tosissaan.
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

27.12.2009 klo 19.54

AT-66 kirjoitti:
Tulee jo mieleen että ovatkohan futuremarkin pojat pistäneet mojovan shekin V2:lle...


Voihan sitä aina haaveilla :)
lainaa
Jep

27.12.2009 klo 21.01

Kas kummaa, suomalainen peli ja pisteitä 97.

Ja kuka pelaa nykypäivänä jollain helvetin ei-laajakuva-resoluutiolla?
lainaa
Heke32

Rekisteröitynyt 24.06.2008

27.12.2009 klo 22.51

No onko se nyt yllätys että Suomi-lisää ehkä vähän mukana? Tälläkin arvostelulla on takuulla saatu jokunen uusi pelaaja ostamaan pelin. Ja imo se on ihan OK, kun miettii miten huonot edellytykset jollain suomalaisella pelillä on menestyä. Edes Suomessa.
lainaa
Aasi-

Rekisteröitynyt 01.07.2009

28.12.2009 klo 13.12 1 tykkää tästä

Jäi ittellekki semmone maku että tossa on sitä suomilisää apaut kymmenen pistettä.
lainaa
TosiPeliMies

28.12.2009 klo 14.15

Hei poijat ja likat, kyl se niin o että tästä pelistä puhutaa vielä pitkään ja ne jotka ei tätä osaa, myöskin siitä kitisee.

Ens kesänä tulee vain directx 11 kortteja myyntiin ja koneetki päivitetään, jotenka enää on sitte kyse taidoista.
lainaa
Ilomieli

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.12.2009 klo 15.19 1 tykkää tästä

Hienoa nähdä täällä niin paljon ihmisiä, jotka ymmärtävät ettei ole omia mielipiteitä ja näkökantoja, vaan pelkkä yksi totuus. Kyllä maailmallamme on hieno tulevaisuus!
lainaa
EiEdesIhmettelijä

30.12.2009 klo 03.27

Ysiseiska! Paljon maksoivat tiskin ohi vai menikö ihan laskulla? Joku roti sentään.
lainaa
point

30.12.2009 klo 10.51

Mitä hölmöilylinjaa V2:ssa nyt on alettu vetää? Itse pelille nuo pisteet eivät ainakaan ole menneet - jos Lintulan Matilla on ongelmia arvioida pelejä, niin ehkä pitäisi ne arvostelut jättää muille.

Ketä tällaiset random pisteet oikein palvelevat? Ei ainakaan lukijoita tai V2:n uskottavuutta.

"voidaan Futuremarkista sanoa syntyneen uuden kirkkaan tähden Suomen harvalukuisten pelistudioiden kärkijoukkoon."

Eiköhän sekin "tähti" jo myyntilukujen ja YT:den myötä sammunut. Jotain järkeä...
lainaa
Einäin

30.12.2009 klo 12.50

Hei Lintula. Takaisin nyt vaan siihen arvostelijoiden massaan. Ennen arvostelua käyt katsomassa Metacriticistä keskiarvon ja sitten sen perustella uskallat antaa pisteitä pelille. Ei missään nimessä omia mielipiteitä saa olla. Hyi Matti!
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

30.12.2009 klo 23.58

No olkaa mitä mieltä olette, minä olen 97 pisteen mieltä. Ja tässä 98. kaupan päälle. PISTE.
lainaa
Gaeryc

Rekisteröitynyt 17.04.2007

01.01.2010 klo 10.14

Alkoi himottamaan erittäin paljon tämän arvostelun myötä, mutta ei kuitenkaan tullut ostettua kun rahat ovat vähän tiukilla eikä juuri nyt olisi aikaa pelata tätä. Sitten tapahtui ihme: Eilen illalla Suomen aikaa steamin päivän tarjoukseen tuli tämä peli, hintaan 5€. Ostin, enkä todellakaan kadu. Itselläni suuntavaisto heittää vielä häränpylllyä, mutta pelattavuus on kunnossa ja peli näyttää omasta mielestäni upealta.
Ostakaa kun vielä ehditte, vaikka kyllä tästä olisi voinut maksaa sen 20€.
lainaa
Pyyhekumi

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.04.2007

02.01.2010 klo 15.22

Pelikokemus todellakin riippuu muista servulla pelaavista, ja toimivan taktiikan löytäminen alati vaihtuviin asteroidikasoihin on pienen työn takana. Jos peliin ei saa tuntumaa, niin ei se hyvä peli silloin ole. Jokaisella on silti omat mielipiteet. ~80 pistettä.
lainaa
veke

03.01.2010 klo 01.06

Omaperäinen ja hyvä idea joka on toteutettu hyvin, friendly fire kyllä aika ikävä kun omat tiimikaverit frägää enemmän meikää kun vihut:) Kyllä tuosta mielellään vitosen steamissa makso:p about 80-85 pojoo vois antaa tässä vaiheessa.
lainaa
TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

04.01.2010 klo 08.53 1 tykkää tästä

Nyt kun peliä on itse kokeillut niin kyllähän sitä on kyseessä ihan menevä ja kiva peli, eikä tuo "vain yksi ase" haittaa niinkään. Silti, 97 pistettä. Heh.

Ja teille jotka valitatte mielipiteistä, tämä on pelin arvostelu, eikä mikään mielipidepalsta. Toki tämä peli on ihan hyvä ja varmasti moni pitää tästä vielä enemmän kuin minä, mutta jos 97 pistettä on se realistinen arvosana mitä pelille pitää antaa niin kannattaa miettiä onko arvosana täysin realistinen. 97 pistettä on niinsanotusti ihan vitun paljon pisteitä.

Ja vertaukset Counter Strikeen ja StarCraftiin naurattavat yhä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova