Tuorein sisältö

Nimeni on Bruce

Ensi-ilta: 22.04.2009
Genre: Kauhu, Komedia
Ikäraja: 13
Jari Tapani Peltonen

24.04.2009 klo 19.25 | Luettu: 16804 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Jos arvosteluun eksyisi mikä tahansa muu Bruce Campbell -elokuva, varmaankin tässä aluksi sopertaisin, kuinka harmittaa, että näin karismaattinen tähti on jämähtänyt lopullisesti b-luokan roskaan. Campbell kuitenkin varastaa johdantoni näyttelemällä Bruce Campbellia elokuvassa Nimeni on Bruce (My Name is Bruce), joka valittelee samaa asiaa ihan itse huumorin varjolla. Fiktiivinen Campbell on asuntovaunussa punkkaava kärttyinen yksinäinen alkoholisti, joka sisuuntuu vihjauksista, että hän on parhaat päivänsä jo nähnyt. Nörtähtävät teini-ikäiset fanit uskovat yhä Bruceen, ehkä vähän liikaakin, sillä kun kiinalainen muumiohirviö alkaa mesota, fanipoika etsii sankarinsa käsiinsä luullen, että Evil Dead -tähti osaa oikeastikin jotain.

Campbell kärrätään pieneen tuppukylään. Synttäriyllätystä epätoivoisesti odottava miesparka käsittää asiat itsekin hieman väärin, ja tässähän sitä materiaalia sitten onkin 80 minuutin tarpeiksi, kun varsinaista tappelua tarpeeksi kauan lykätään. Campbellin itse ohjaama pienen budjetin pläjäys on samaan aikaan jotenkin surullinen kyhäelmä ja kuitenkin tasaisesti hymyilyttävä, rento pätkä, joka yrittää kovasti olla ja onkin katsojan kaveri. Kovan luokan fanittaminen voi olla näkymiä avartava harrastus: montaa kummallista elokuvaa ei tulisi ollenkaan katsottua ilman sitä omaa idolia. Tällainen elokuva Nimeni on Bruce ei ole. Campbell ihan vain rehellisesti rahastaa nimellään, joka merkitsee jotakin, kuten muillakin tähdillä.

Rahastaminen on ainakin suhteellisen rehellistä. Kauhukomediana Nimeni on Bruce on kevyempää kamaa kuin tietyt 80-luvun lastenelokuvat, lukuunottamatta rankkaa kiroilua ja puolustuskyvyttömien ajoittaista mukilointia. Pari päätä irtoaa ja tekoverta käytetään noin desi, mutta mistään splatterista ei ole kyse. Kiinalainen kummitus on tarkoituksella muovinen ja nolo, mikä on ontuva tyylivalinta. Fiktiivisen elokuvatähtemme ammatin puolesta kohtaamista luola-alieneista on täytynyt tehdä vielä muovisempia ja nolompia kontrastin vuoksi, joten touhu tuntuu vähän tekemällä tehdyltä.

Vitsiä väännetään muun muassa törmäilystä, eritteistä, homoista ja sovinismista. Pääherkun virkaa toimittaa röyhkeä, sellaisilla sanoilla kuin groovy ja boomstick maustettu dialogi, jollaisen lausumisessa Campbell on omaa luokkaansa. Campbell on moitteeton ja luotettava koomikko, mutta eipä hän kulttimainetta sen vuoksi ansainnut, vaan koheltamalla kahjommin kuin piirroshahmot. Tästä suorituksesta, kuten koko elokuvastakin puuttuu energia, meno ynnä meininki. Hippaleikki muovihirviön kanssa ei tunnu oikein kiinnostavalta, kun edes hirviötä koskeva komedia ei vakuuta enempää kuin Epic Movien hengenheimolaisten hjuumori. 80 minuuttia, mikä on jonkinlainen virallinen vähimmäiskesto, tulee nipin napin täyteen sellaisen materiaalin kuin diaesityksen ja romanttisen sivujuonen ansiosta. Millään muotoa Nimeni on Bruce ei ole hyvä elokuva edes omassa lajityypissään ja budjettiluokassaan.

Sisäpiirivitsinä filkka on ihan kiva viihdyke Campbellin ja muun roskaviihteen ystäville. Muilta moni vitsi ja viittaus jäisikin tajuamatta. Jack Daniels ja muut kaverit taatusti parantavat katselukokemusta. Hupaisan junttimainen tunnussävel on ainoa asia mikä teki pysyvän muistijäljen mieleeni sen ajatuksen ohella, että varmasti katsoisin semmoisen leffan, jossa Campbell ei tekisi muuta kuin kiroilisi, murisisi, ähkisi ja itkisi elämäänsä käpyisessä asuntovaunussaan. Ehdotankin vakavissani tätä tekeillä olevan My Name is Still Brucen juoneksi.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Scar 3D... Widescreen Mode - Th... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (8 viestiä)

Mauno

Rekisteröitynyt 16.03.2009

26.04.2009 klo 16.50

Hyvä leffa, antaisin itse enemmän kuin vaan 2 tähtee.
lainaa
Animal

Rekisteröitynyt 25.06.2008

26.04.2009 klo 22.47

Kyllä ihan hyvä leffa. 2 Tähteä on liian vähän kun jos elokuvassa on Bruce Campbell on elokuva jo vähintään neljän tähden arvoinen.
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

28.04.2009 klo 00.28

Itse Campbell-fanina ja leffan nähneenä olisin antanut 4 ja puoli tähteä. Kaveri tietää että porukka ihmettelee miksi jämähtänyt b-luokan leffoihin ja pystyy tekemään vielä siitä pilaakin. Yksi suosikkinäyttelijöistäni.
lainaa
Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

28.04.2009 klo 10.35

Campbell tekee loistavaa duunia Burn Notice -sarjassa, joten kyllä mies tekee muutakin kuin b-sarjan leffoja.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.04.2009 klo 11.06

Bruce on aina Evil Dead Bruce. Älkööt Bruce lähtekö Evil Deadin ulkopuolelle tai tulko ainakaan minun ruudulleni pilaamaan täydellisiä roolisuorituksia yrittämällä olla muuta kuin Evil Dead Bruce.

Jos Jim Carrey ei olisi syntynyt, olisi Bruce todennäköisesti ottanut hänen paikkansa naamanvääntelykomiikan ykkösenä. Mutta onhan Carreykin painunut jo johonkin mutiin, että eipä tämäkään vaihtoehto olisi sinänsä Brucen urasta ikuista tehnyt.
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.04.2009 klo 15.24

zeroic kirjoitti:
Mutta onhan Carreykin painunut jo johonkin mutiin, että eipä tämäkään vaihtoehto olisi sinänsä Brucen urasta ikuista tehnyt.


Menee vähän sivulinjoille, mutta hieman kummallinen mittari "mudalle" sinulla. :)

Carrey on edelleenkin Hollywoodin kovapalkkaisimpia hemmoja, ja vaikka mies pitikin muutaman vuoden hiljaiseloa, niin jokainen elokuva jonka hän on tehnyt sitä ennen, sekä sen jälkeen, on ollut kohtuullinen tai suuri kaupallinen menestys. Omasta mielestäni "Yes Man" oli jopa ihan hauska, toisin kuin Fun with Dick and Jane.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

28.04.2009 klo 15.33

Ace Venturan ja Dumb & Dumbererin kevyestä linjasta on tultu väkisin puserrettuihin sanomiin, Bruce Almightyyn ja väsähtäneeseen väkisintekemiseen. Ei pitäisi yrittää liikaa. Itse muistan Jim Carreyn aina positiivisesti noista 90-luvun puolivälin tuotoksista Cably Guyhin asti.
lainaa
Janssons

01.05.2009 klo 17.50

Pidin kanssa tästä brucen pätkäsä ja 2 tähteä on kyllä liian vähän. 3½ antaisin itse (pientä bruce lisää, tottakai)

Pikkasen vielä jimistä... Mielestäni Me kaksi ja irene leffan jälkeen tuli pelkkää tuubaa, kunnes yes man saapui.. vaikkei sekään kyllä huippu jimiä ollut, mutta käännös parempaan... Hittiä odotan The Three Stooges leffasta.. Josko siitä lähtisi taas suunta oikeaan..
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova