Tuorein sisältö

Jay Lewis: Beat The Elite

J.A. Kaunisto

22.07.2009 klo 02.11 | Luettu: 4878 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jay Lewis on Yön basisti. Mies muistetaan myös puolilegendaarisesta OZ-heavyorkesterista. Lewisin Manhattan Files -niminen soolotuotos yritti vahvoilla amerikan herkuilla mutta kovin kotikutoinen ulkomuoto jätti albumin fanien keräilykappaleeksi. Beat The Elite jatkaa tähtilippu hulmuten, tällä kertaa tuotantoon ja ulkomuotoon on käytetty enemmän aikaa ja vaivaa (sekä rahaa). Lewis jaksaa vääntää kasaria, hardrockilla ja ilman sekä pöyhkeilevää aikuisrokkia. Osa viisuista vajoaa kovin viihteellisiksi korvakarkeiksi. All I Need ja Evil Seed -tyylisten kasarihehkutusten ansiosta kiekkoa kuuntelee kuitenkin mielellään.

Jay Lewis on säätänyt kaikki biisit lukuunottamatta yhtä Jani Viitasen tuotosta. Onneksi mukana on myös muita soittomiehiä, rumpujen takaa löytyy mm. Twist Twist Erkinharju ja Lacu Lahtinen. Popeda-taustaista porukkaa on myös mukana - Pate Kivinen ja Jani Kemppinen veivaavat urkuja. Myös Yö-naama Daffy Terävä soittaa parilla siivulla. Beat The Elite on vahvaa perusosaamista mutta soittopuolen liekkiä ei voi väittää erityisen huumaavaksi. "This album is retro-active" kuvastaa hyvin rieskan tunnelmaa. Jay Lewis pyörittää omia vuosien takaisia suosikkejaan vaikka biisit ovatkin uusia ja omissa nimissä. Mutta, mutta Boulevard Of Frozen Dreams olisi ansainnut rokkaavamman käsittelyn, Bring On The Night (Reckless) suorastaan huutaa särisevämpää kitaraa. Lemmy Kilmisterille omistettu Bulldozer erottuu viisujoukosta Moottoripäisen luonteensa ansiosta.

Jay Lewis hakee terapiaa nuoruusvuosiensa musakuvioista. Beat The Elite onnistuu viihdyttämään muitakin kuin pelkästään herra Lewisiä itseään. Albumi on kuitenkin harmittavan särmätön. Esimerkiksi Brother Firetribe puhaltaa vastaavaan materiaaliin reilusti suuremman liekin.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Pelimiehen painajain... Year One - Kaiken al... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
Kilpailu - Voita Xbox Series X!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova