Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered (PS4)

23.10.2016 klo 15.45 | Luettu: 8080 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Kauniimpi paluu menneeseenYhdeksän vuotta sitten Call of Duty 4: Modern Warfare räjäytti pankin uudistamalla peligenreään ja loi samalla kasan nykyäänkin päteviä pelistandardeja. Tuohon aikaan pelaajat olivat totaalisen kyllästyneitä toiseen maailmansotaan sijoittuviin sotapeleihin, minkä vuoksi neljännessä pääsarjan osassa keskityttiinkin lähitulevaisuuteen. Peli oli niin hyvä, että sarjan seuraavat osat onkin tehty pitkälti sen pohjalle. Toki uusiakin juttuja pelisarjassa on nähty, kuten zombie-pelimuoto ja hahmojen liikkumista selkeästi muuttava rakettireppu, mutta ydin on edelleen hyvin samankaltainen

Call of Duty 4 julkaistaan nyt remasteroituna versiona ja se tulee saataville uusimman Call of Duty: Infinite Warfaren Legacy Edition –erikoisversion mukana. Peli ei ole tällä tietoa tulossa yksittäin myyntiin, vaan siihen käsiksi pääseminen vaatii uusimman COD:in spesiaalipaketin oston. Infinite Warfare tulee myyntiin 4.11., mutta Playstation 4 -version ennakkoon digitaalisena erikoisversiona varanneet ovat voineet ladata COD4:n yksinpelikampanjan jo aiemmin.


Pääsimme testaamaan ennakkoon pelin yksinpelikampanjaa ja lyhyesti voisi sanoa, että peli rokkaa yhtä kovaa kuin 9 vuotta sitten. Pelkkä grafiikan päivittäminen on auttanut tekemään pelistä täysin vuoden 2016 standardit täyttävän. Vanhaan PC-versioon verrattuna peli näyttää oikein hienolta, mutta nykykonsolisukupolven parhaimpien tasolle ei aivan ylletä. Toki pelissä muutakin pientä hiomista on tehty, mutta grafiikka on selkeästi näkyvin uudistus ja syy sille, miksi peli on tuotu uudelleen markkinoille. Alkuun en meinannut täysin ymmärtää miksi peli remasteroidaan jo nyt, koska pelisarjallahan menee myynnillisesti hyvin. Syy lienee uusien Call of Dutyjen futuristisissa hyppelyissä. Osa sarjan faneista ei ole mielissään, kun sotiminen on muuttunut vuosi vuodelta kauemmas ja kauemmas nykyaikaisesta sodinnasta, ja täten näitä pelaajia yritetään kosiskella takaisin sillä pelillä, johon he alun perin ihastuivat.

Lyhyt, mutta toimii edelleen


Modern Warfare on lyhyesti kuvailtuna ensimmäisestä persoonasta kuvattu räiskintäpeli, jossa tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen. Pääviholliset haluavat palauttaa Venäjälle sen neuvostoaikaisen mahdin. Pelaaja hyppii vuoron perään britti- ja jenkkisotilaan saappaissa taistellen pahaa vastaan muun muassa Lähi-idän, Venäjän ja Azerbaidzhanin maisemissa. Tarina etenee vauhdilla ja yksittäiset pelikohtaukset ovat melko lyhyitä, mikä pätee myös koko peliin: läpäisyyn menee noin 6 – 8 tuntia. Toisaalta kyllästyminen ei päässyt yllättämään, koska tapahtumissa on jatkuvasti vaihtelua.


Eikä tässä vielä kaikki, pelin moninpeli avautuu pelattavaksi marraskuussa ja nostalgiatrippi voi jatkua tuttuihin moninpelimaisemiin. Niitä en vielä päässyt kokeilemaan, mutta innolla odotan, miltä sodinta tänä päivänä maistuu Crash-mapin kaduilla ja aukioilla. COD4 Remastered on siloteltu versio vanhasta pelistä ja jos sen omistaa jo, niin uuden version ostolle ei välttämättä ole suurempaa syytä. Jos peliin aikoinaan ihastui, mutta se on mennyt vaihdossa paikallisen pelikaupan hyllylle, niin tässä olisi hyvä tilaisuus ihastua tuttuun räiskeeseen uudelleen. Jos taas COD4 ei ole aiemmastaan tuttu, mutta sotapelit maistuvat, nyt olisi hyvä aika kokea tämä räiskintäpelien parhaimmistoon kuuluva teos.

V2.fi | Esa Toikkonen
< Pelien ääninäyttelij... Telltalen Minecrafti... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

Jeppokkk

23.10.2016 klo 19.22

Oliko ne jo vaihtanut vanhat äänet takasin vai onko peli kustu kuten gameplay videot kertovat?
lainaa
vodsbgih

23.10.2016 klo 19.39

Haluun remaken mutten kuitenkaan haluu että mitään muutetaan
lainaa
petri

24.10.2016 klo 13.11

Moi

Tätä peliä ei sitten mitenkään saa käsiinsä ellei osta uutta codia?
Onko tilanne tosiaan näin huono?
lainaa
internetmoneyy

24.10.2016 klo 13.35 1 tykkää tästä

petri kirjoitti:
Moi

Tätä peliä ei sitten mitenkään saa käsiinsä ellei osta uutta codia?
Onko tilanne tosiaan näin huono?


Niinhän ne väittää mutta paljostako vetoa että peli tulee erillisenä myyntiin puolessa vuodessa. Ampuisivat vaan itseään jalkaan jos julkasisivat heti julkaisussa erillisenä
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova