Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Melody Monsters (iOS)

22.11.2016 klo 22.50 | Luettu: 1842 kertaa | Teksti: Manu PärssinenV2.fi pääsi ensimmäisten joukossa kokeilemaan Etermaxin (Trivia Crack) uutta mobiilipeliä nimeltä Melody Monsters. Olen ollut pienestä pitäen puzzlepelien ystävä ja yhdistä-kolme-pelit koukuttavat minut alta aikayksikön. Tämäkin vuosi on tullut kärsivällisesti mikromaksuja maksamatta tahkottua Bejeweled Starsia. Yksi viime vuosien suosikeistani on ollut myös suomalainen Best Fiends, mikä on Melody Monstersin kannalta vähän huono asia.


MM on nimittäin pelimekaniikoiltaan Best Fiends -klooni (ja se on varmasti ollut klooni taas jostain muusta) ja aika moni idea on tuttu kyseisestä pelistä. MM ei kuitenkaan mene astetta syvällisempään roolipelimaiseen hahmojen kehittämiseen ja strategiointiin kuten Best Fiends, vaan pysyy aika tiukasti (ainakin parinkymmenen ensimmäisen tason ajan) “yhdistä samanvärisiä vierekkäin olevia otuksia ja juttuja tapahtuu” -linjalla. Toivonkin totisesti, ettei myöhemmillä tasoilla ole klooneja Best Fiendsin etanoista. Niiden keksijän voisi lähettää hetkeksi lumihankeen jäähylle. (Päivitys: Pelin kotisivun perusteella mukana on “Drooler”, joka tekee juurikin samaa kuin BF:n etana).


Oman twistinsä Melody Monsters tuo nimensä mukaisesti musiikilla. Peli on teemoitettu musiikin ja melodioiden ympärille ja kun otuksia yhdistelee, ilmoille kajahtelee tuttujen teosten sävelmiä eri soittimilla soitettuina. Kun yhdistää useamman otuksen, syntyy ‘kuoro’, joka ottaa mukaansa kadotukseen vieressä olevia otuksia ja kymmenen tai enemmän yhdistämällä saa aikaiseksi superkuoron, jonka vaikutus on vielä tehokkaampi. Toki mukana on myös erikoisvoimia ja muuta, joita saa ostettua kerätyillä nuoteilla ja varmaankin myös oikealla rahalla. Taustamusiikki ainakaan ensimmäisessä maailmassa ei ole niin mieleenpainuvaa, kuin monessa kilpailevassa tuotoksessa.


Pelin toteutus, animaatiot ja graafinen ulkoasu viestivät siitä, että mikään parin markan pulju ei ole ollut asialla, vaikka otukset vähän mielikuvituksettomia ovatkin (varsinkin pomomölli Mono Toninen). Kyseessä oli ennakkoversio ja toivon, että yliärsyttäviä äänihuudahduksiakin vielä hiotaan, eikä iPad kailota koko ajan, että “SOUNDS GREAT!” tai “SMOOTH MOVES!”. Muutamia hymyn suupieleen tuovia älämölöjäkin on kuitenkin mukana ja levysoitinten keräily oli jossain määrin tuoreen tuntuinen lisä.


Nykytyyliin peliä saa pelata viiden sydämen ajan ja sitten tarvitsee odotella puoli tuntia, että saa yhden lisää, ellei niistä halua maksaa. Omaan elämääni tämä soveltuu mukavasti, en kuitenkaan usein yli 20 minuuttia mobiilipelin ääressä kerralla vietä. Kaikesta napinastani huolimatta Melody Monsters on keskimääräistä laadukkaammin toteutettu mobiilipuzzle. Se sai minut koukkuunsa, vaikka alkoikin jo parin pelisession jälkeen kolkutella siihen suuntaan, että vinkutapa visakorttiasi, sillä lisävoimat helpottaisivat pomo-otusten kanssa. Plussaa myös suomen kielestä, vaikka muutama käännöskukkanen ainakin tässä versiossa vielä onkin.

Peli julkaistaan 24.11. (iOS, ilmainen)

PS. Mielenkiiintoista on myös, että pelistä löytyy vuonna 2015 kuvattu Youtube-video, jossa se on vielä hyvin eri näköinen ja tekijänä on suomalainen SongHi… Mystistä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Star Citizenin kehit... Youtuben kuningas Pe... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova