Tuorein sisältö

Tekijät laittoivat pelinsä Pirate Bayhyn ladattavaksi ilmaiseksi: ''Meillä on vain yksi pyyntö''

26.08.2017 klo 17.00 | Luettu: 3679 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Pirate Bayn ja pelifirmojen väliset uutiset tapaavat olla varsin sotaisia riitoja, mutta Acid Wizard Studiolla on palvelusta hyvää kerrottavaa. Kehittäjätiimi on nimittäin laittanut vasta viikon myynnissä olleen Darkwood-kauhupelinsä vapaaehtoisesti Pirate Bayhyn, josta sen voi ladata ilmaiseksi.

Ratkaisun syyksi kerrotaan halu tuoda peli niiden ulottuviin, joilla ei ole siihen tällä hetkellä varaa. Studio toivoo samaisten lataajien maksavan pelistä myöhemmin. Samalla toki saatiin liiskattua pelikoodeja kauppaavien sivustojen näpit.

”Jos sinulla ei ole rahaa ja haluat pelata Darkwoodia, meillä on sinulle turvallinen torrentti tuoreimpaan 1.0 hotfix 3 -versioon Pirate Bayssa DRM-vapaana.”

”Tässä ei ole jujua, ei lisättyjä piraattihattuja tai mitään sellaista. Meillä on vain yksi pyyntö: jos pidät Darkwoodista ja haluat meidän tekevän pelejä vastaisuudessakin, harkitse ostavasi peli tulevaisuudessa vaikkapa Steamin, GOG:n tai Humble Storen alennuksesta.”

Päätös on kaikesta huolimatta yllättävä, sillä peli on saanut erinomaisen vastaanoton. Steam-keskiarvo on tukevasti ”erittäin positiivinen” ja myyntilukematkin ovat odotuksia paremmat. Peliä kaupattiin ensimmäisen viikon aikana puolet siitä lukemasta, jonka se saavutti kolmen vuoden Early Accessin aikana.


V2.fi | Markus Mesiä
< Ritarit kolisuttelev... Taiwanissa sössittii... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (6 viestiä)

bidhbpdhbp

26.08.2017 klo 17.09 12 tykkää tästä

Eli muutaman viikon päästä pitäisi näkyä myyntipiikki jos se yleinen höpinä "piratisoin ja myöhemmin ostan" pitää paikkaansa?
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

27.08.2017 klo 06.21

Ja kun lataat TPB:stä jotain niin saat tekijänoikeusjärjestöt perääsi, oli se sitten laillista kontenttia tai ei? Ihan hyvä kokeilu kuitenkin, vaikka onkos vastaavia ollut ennenkin.
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

27.08.2017 klo 10.42 6 tykkää tästä

bidhbpdhbp kirjoitti:
Eli muutaman viikon päästä pitäisi näkyä myyntipiikki jos se yleinen höpinä "piratisoin ja myöhemmin ostan" pitää paikkaansa?

Käsittämättömän paska kommentti.

Millä perusteella oletat ihmisten elintason maagisesti pomppaavan "muutamassa viikossa"?
Toiseksi kukaan ei ole koskaan väittänyt että kaikki piraatit ostaisivat pelin myöhemmin vaan että monet eivät olisi ikinä sitä hankkineetkaan muuten kuin warettamalla.
Muokannut: Bladekill 27.08.2017 klo 10.43
vwphgherpi

27.08.2017 klo 11.35 3 tykkää tästä

Peli maksaa 14 euroa. Jos ei muutaman viikon aikana saa tuota säästettyä niin sitten ei kyllä ole varaa siihen sähkölaskuunkaan minkä raskas pelaaminen aiheuttaa

Ja on väittänyt, toki ei kaikki vaikka jostain revit tuollaisen täytesanan, mutta riittävän moni että piikkiä sopisi odottaa. Se on argumentti numero #48, sä toit nyt esiin argumentin #52. Ero siinä että näillä edellisillä tapauksilla on vielä toivoa kun saavat duunin/pääsevät lastenhuoneesta pois/lopettavat tupakoinnin/tms, nuo toiset ovat vain rosvoja joiden "ongelmaan" ei ole mitään ratkaisua
cs_bot

Rekisteröitynyt 29.05.2007

27.08.2017 klo 17.59 1 tykkää tästä

Eipä tässä kaikille ole kyse rahasta, vaan jopa periaatteesta.
Paskin argumentti jonka itse olen kuullut vuosia sitten, oli kun maksaa jo tietokoneesta, netistä ja sähköstä, niin pelit saa ottaa ilmaiseksi kun ne siellä on.
Hurunekke

29.08.2017 klo 21.27

LateHuominen kirjoitti:
Ja kun lataat TPB:stä jotain niin saat tekijänoikeusjärjestöt perääsi, oli se sitten laillista kontenttia tai ei? Ihan hyvä kokeilu kuitenkin, vaikka onkos vastaavia ollut ennenkin.


Latasin Linuxin distron torrenttina ja nyt istun linnassa. Lopeta paskan jauhaminen ja mene nukkumaan.

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova