Tuorein sisältö

Battlefield V -vihamyrskylle päätöspiste: suosittu nettifoorumi kielsi kritiikin historian tulkinnasta

15.06.2018 klo 19.00 | Luettu: 18516 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


EA:n toukokuussa paljastama Battlefield V on nostattanut ominaisuuksillaan ja sisällöllään melkoista parranpärinää, ja nyt jopa Redditissä on kyllästytty fanien niuhotukseen.

Vaikka keskustelun pyöriminen kehää ei ole internetissä tyystin ennenkuulumaton tapaus, Redditin moderaattorien käpy paloi lopullisesti jatkuvien autenttisuus-rutinoiden kanssa. Tuoreessa viestissä todetaankin varsin yksiselitteisesti, että historialliseen tarkkuuteen vetoaminen ei ole enää kaivattua.

”Saimme tarpeeksemme, tämä loppuu nyt. Uusi sääntö: ei enää ruikutusta historiallisesta tarkkuudesta; kyseessä on peli, ei historian oppikirja.”

”Olemme kyllästyneitä tuhlaamaan aikaamme tähän, kun jokainen argumentti on jo sanottu. Ei, ette ole seksistisiä tai mitään, mutta tämä höpöhöpö vain toistaa kehää.”

Moderaattoritiimiltä tullut kommentti on herättänyt lukijoissa uutta parranpärinää. Kommenteissa on muun muassa todettu, että ilmeisesti kaikenlainen EA:n kritisointi on vastaisuudessa kiellettyä. Reddit-puuhamiehet kävivätkin lieventämässä lausuntoansa.

”Ymmärrämme kyllä, että teillä on aiheellista kritiikkiä Battlefield V:n kustomoitavuudesta. Onkin surullista, että tämä viestiketju on osoittanut ettei sivistyneen keskustelun käynti aiheesta ole mahdollista ilman toisten nimittelyä tai haukkumista.”

Reddit-ylläpitäjien ulostulo ei ole ensimmäinen vastareaktio äkäiseen fanipalautteeseen. EA-pomo Patrick Soderlund totesi jo aiemmin Gamasutralle, että vaikka pelaajat voivat äänestää lompakollaan, niin pelkästään naishahmon sukupuoleen keskittyvä vihamyrsky ei ole hyväksyttävää.

”Seisomme päätöksemme takana, sillä sellaisilla pelaajilla, jotka eivät tätä ymmärrä, on kaksi vaihtoehtoa: hyväksyä ratkaisumme tai olla ostamatta peliä. Minä olen sujut kummankin valinnan kanssa.”

V2.fi | Markus Mesiä
< JRPG-klassikko Disga... Never Alonen tekijät... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (18 viestiä)

woivnwihnnvad

15.06.2018 klo 20.46

rutina kiertaa kehaa. eiks se oo koko netin aikakauden tehnyt niin on sitten rutina uuden smashin olemisesta ei-melee tai koiranpaskat nurmikolla
lainaa
Aurinkokuningas

15.06.2018 klo 20.58 6 tykkää tästä

Mä häpeän. Mä häpeän.
Koko touhu jokaiselta osapuolelta ihan helvetin naurettavaa.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

15.06.2018 klo 21.09 9 tykkää tästä

Feministineekerinatsit kunniaan!

Joo oli pakko vaikken edes ole koko keskustelua seurannut.
lainaa
Stephen_Hawking

16.06.2018 klo 00.11 10 tykkää tästä

Feministit on pakottanut naishahmot sotimaan paremmin kuin miehet mun mielestä niitä ei ois tarvinnut sotkea campainiiin koska olisin halunnut realistisemman tunnelman sinne niinkuin Battlefield 1 tarjosi kunnia sotimisesta kuului miehille tietysti ei minua olisi haitannut muutama naispuolinen medikki mutta tuota tekee jo paahaa katsoa
lainaa
Niilomaan

Rekisteröitynyt 03.11.2007

16.06.2018 klo 00.59 6 tykkää tästä

En jotenkin voi uskoa, että kovin moni naishahmoista valittaja edes pelasi aiempien Battlefield-pelien kampanjoja. Miten naishahmo voi rikkoa immersiota enemmän kuin kukkulaa ylös kävelevä vihollisia sadoittain kaatava ihmistankki, tai ilmassa itsestään korjautuva iltatorjuntatykkejä räjäytteevä kaksitasolehtokone. Koko pelisarjan kampanja on ollut alusta saakka sotilasfiktiota jolla on hyvin vähän tekemistä realismin tai oikeiden tapahtumien kanssa. Sukupuolesta suuttuminen tuntuukin enemmän usein ulkopuolelta ruokitulta vastareaktiolta, kuin huolestuneisuudesta koskien pelin realismia.
lainaa
Stephen_Hawking

16.06.2018 klo 01.21 6 tykkää tästä

Niilomaan kirjoitti:
En jotenkin voi uskoa, että kovin moni naishahmoista valittaja edes pelasi aiempien Battlefield-pelien kampanjoja. Miten naishahmo voi rikkoa immersiota enemmän kuin kukkulaa ylös kävelevä vihollisia sadoittain kaatava ihmistankki, tai ilmassa itsestään korjautuva iltatorjuntatykkejä räjäytteevä kaksitasolehtokone. Koko pelisarjan kampanja on ollut alusta saakka sotilasfiktiota jolla on hyvin vähän tekemistä realismin tai oikeiden tapahtumien kanssa. Sukupuolesta suuttuminen tuntuukin enemmän usein ulkopuolelta ruokitulta vastareaktiolta, kuin huolestuneisuudesta koskien pelin realismia.Kannatat siis sitä että batlefield tulisi olla siitä vielä epärealisisempi mikä seuraavaksi sotiiko koirat apinat monet YouTubesta kuuluisat Battlefieldin pelaajat on tästä valittanut https://youtu.be/jsobDDzprwI
Siitäkin syystä naishahmot Battlefieldiin ei sovi koska nuoret pelaajat saattaa ajatella että naiset on oikeasti sotinut eturintamassa
Kun gladiaattorit disliket on Battlefielin trailerissa 416t ja likeihin 320t
lainaa
kaumotar

16.06.2018 klo 04.23 5 tykkää tästä

Piti lukea neljättä paragraaffia ennenkun tajusin mistä oli kyse. Olisitte voineet mainita artikkelissa että kyseessä oli "/r/Battlefield/":issä tapahtuva keskustelu. Luulin ensin että tämä oli joku EA:n oikea lausunto..., ei siinä että sitä ikinä tapahtuisi. Eikä siinä että tämä olisi mitenkään erikoinen tai erityinen tapahtuma. Näitä isompia ketjuja puskee esille AINA kun isompi peli julkistetaan/julkaistetaan.

Mutta tämä... "keskustelufoorumin modet kyllästyy käyttäjien valittamiseen".... Hei toveritoimittajat, tästä tehdään uutinen!!!
lainaa
ASKO78

Rekisteröitynyt 06.01.2017

16.06.2018 klo 06.32 20 tykkää tästä

Paras on vaan kun ei osta.
lainaa
Red

16.06.2018 klo 08.09 2 tykkää tästä

Munattomien jupinaa koko touhu
lainaa
osvdofnvisoig

16.06.2018 klo 13.10 2 tykkää tästä

bf tekee ihan samaa kuin rainbow sixit, tomb raiderit ja melkeen kaikki muut. perusteet aina loytyy. instaheal medpack ei oo sen realistisempi kuin kaks sekuntia suojan takana kyyrimista yms. tahan siina sitten paadytaan etta rajaa pusketaan pidemmalle ja pidemmalle. toisaalta jos ihmiset haluis oikeaa realismia niin armat sun muut olisivat tuhat kertaa suositumpia kuin ovat nyt. mutta olis nyt markkinoilla tilaa uudelle bfn tappajalle joka kunnioittaa historiaa muttei kuitenkaan yks luoti jalkaan tarkoita etta rampauduit ja game over
lainaa
Parranpärinä

16.06.2018 klo 14.58 2 tykkää tästä

Kyllä naisia taisteli eturintamassa. Oma ukkini sanoi että kamalin asia sodassa oli kun joutu ampumaan vastaan hyökkääviä naisia. Eiväthän ne todellakaan mikään enemmistö ole, mutta aika naurettavaa itkemistä. Ite MP gameplay (pelin tärkein osa) näytti sen verta hyvältä että ostoon menee
lainaa
ppooi

16.06.2018 klo 16.34 10 tykkää tästä

Eikö koko jutun pointti ollut se, että noita feministi-LGBT-aatteita pakotetaan jo liikaa, eikä niinkään realismi? Hienosti väistetään taas itse ongelma.
lainaa
Jusu1979

16.06.2018 klo 18.53 1 tykkää tästä

Olisi hyvä valittaa nykyisen pelin bugeista ja serverien huonosta toimimisesta. Ja toivoa että tekisivät niille jotain ennen uutta peliä. klaanin serveri kaatuu nykyisin keskiverroin kolme kertaa päivässä bf1 ssä. (Up-clan)Itselle ihan sama onko hahmo vaikka joulupukki.
lainaa
pewfivnwfhis

16.06.2018 klo 20.15 5 tykkää tästä

ppooi kirjoitti:
Eikö koko jutun pointti ollut se, että noita feministi-LGBT-aatteita pakotetaan jo liikaa, eikä niinkään realismi? Hienosti väistetään taas itse ongelma.


lgbt vastustaminen on kuin vastustaisi koiranpentuja
lainaa
Hermanniunited

16.06.2018 klo 22.15 3 tykkää tästä

Naurettavaa on se että valittajat eivät ymmärrä olevansa äärimmäisen pieni vähemmistö pelin ostajista. Jonnet ja muut ns. kasuaalit kyllä ostaa pelin aivan joka tapauksessa jotka ovat jo tottuneet jatkuvaan lgbt yms agendojen tunkemiseen.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

17.06.2018 klo 07.19 14 tykkää tästä

"kielsi kritiikin"

Tuota enempää lienee ei tarvitse asiaa edes kommentoida. Speaks for itself.

"EA-pomo Patrick Soderlund totesi jo aiemmin Gamasutralle, että vaikka pelaajat voivat äänestää lompakollaan, niin pelkästään naishahmon sukupuoleen keskittyvä vihamyrsky ei ole hyväksyttävää."

Sen sijaan on mielenkiintoista kuinka kauan tämä "naisvihamyrsky"-vale jaksaa lentää vielä kun MISSÄÄN vaiheessa ei ole ollut edes etäisesti siitä kyse vaan Battlefieldin muuttamisesta häiriintyneeksi epäimmersiiviseksi adhd-ripuliksi. Ei kukaan odota peliltä100% realistisuutta, mutta kun jokaikinen asia alkaa olemaan päin helvettiä: Taistelukentällä on Final Fantasysta karanneita vammasia naisia miekkojensa kanssa, britit heiluvat katanat kädessä, sotilaiden varustus, naamiot ja hiustyyli on kuin jostain Tokion fetishklubien Max Mad gone wild wasteland paskasta ja miljardi muuta asiaa niin voidaan todeta se oikea Battlefield pelisarjana kuolleeksi.

Tuo argumentti että "hei kyseessä on vain peli" ja "onhan Battlefieldit ennenkin olleet epärealistisia" ovat ehkä kaikista vammaisimpia argumentteja mitä voi tehdä. Saa olla aika helvetin tyhmä jos noita pystyy heittämään suustaan. Kaikella on rajansa ja BF kohdalla se on ylitetty räikeästi. Siinä määrin että se alkaa jo karkoittamaan pelaajia.

Jokainen voi miettiä mikä olisi suhtautuminen jos seuraavassa Battlefieldissä olisi aseet otettu kokonaan pois ja pelaajat olisivatkin pääsiäispupuja jotka kukkaispellolla etsivät pääsiäismunia.
Saisiko sitä kritisoida? Olisiko kyse eläinvihasta? Vihasta jäniksiä kohtaan? Pitäisikö PETA:n tehdä lausunto asiasta? Tulisiko joku munaton cuck sönköttämään kuin "toisessakin maailmansodassa oli mukana pupuja ja jäniksiä"?

Muokannut: Bladekill 17.06.2018 klo 07.22 lainaa
Valoja_päälle

18.06.2018 klo 13.18 3 tykkää tästä

Termi "munaton cuck" jo itsessään viittaa siihen ettei kirjoittajaa tule ottaa tosissaan :D

Ensimmäinen BF vuosiin joka tarjoaa muutakin kuin vuosittaisen re-skinnauksen, niin kaiken maailman ryönääjät jaksaa kitistä moninpelin kustomoinnista. Voimia.
lainaa
Äläolecuck

18.06.2018 klo 15.59 4 tykkää tästä

Valoja_päälle kirjoitti:
Termi "munaton cuck" jo itsessään viittaa siihen ettei kirjoittajaa tule ottaa tosissaan :D

Taisi joku löytää itsensä kuvauksesta kuin noin pahasti osui ja upposi. :DD
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova