Tuorein sisältö

Ainakaan oikeusjuttu ei ole enää Star Citizenin julkaisun esteenä - Crytek sopi kiistansa pelintekijöiden kanssa

23.02.2020 klo 14.00 | Luettu: 2080 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPari vuotta siinä meni ja tapaus sisälsi useita kummallisia käänteitä, mutta lopulta Crytek ja Star Citizen -peliä tekevä Cloud Imperium Games ovat alustavasti saaneet sovittua oikeusjuttunsa koskien Crytekin CryEngine 3 -pelimoottorin mahdollisesti luvatonta käyttöä Star Citizen -pelin yksinpelikampanjassa.

Se millaiseen yhteisymmärrykseen firmat pääsivät eivät ole julkista tietoa ja kumpikaan osapuoli ei ole julkisesti kommentoinut oikeusjutun päättymistä mitenkään. Yritykset kuitenkin jättivät yhteisen ilmoituksen oikeuteen, jossa ilmoittivat päässeensä alustavaan sopimukseen ja työstävänsä tarkempia sopimusyksityiskohtia. Oletuksena on, että Crytek ja CIG jättävät 30. päivän sisällä pyynnön koko kanteen hylkäämisestä.

Crytekin syy alun perin kanteen nostolle oli se, että firman mukaan Cloud Imperiumin Gamesin kanssa tehty sopimus kattoi pelimoottorin käytön vain Star Citizen -pelissä eikä kokonaan erilliseksi julkaisuksi suunniteltua pelin yksinpelikampanjaa Squadron 42:sta.

Asiaa monimutkaisti se, että Cloud Imperium Games ja Roberts Space Industries olivat ilmoittaneet vuotta aiemmin joulukuussa jättävänsä CryEngine 3 -pelimoottorin ja siirtyvänsä käyttämään Amazon Lumberyard-pelimoottoria. Ironisesti Amazon Lumberyard-pelimoottori on tehty CryEnginen pohjalle mutta ilmaisesti lisensoitavissa. Crytek kuitenkaan ei tähän selitykseen tyytynyt ja väitti pelien yhä käyttävän CryEnginellä tehtyjä materiaaleja.

Oikeusjutun viimeisin käänne tapahtui viime vuoden loppupuolella, eli kaksi vuotta oikeuskanteen jättämisen jälkeen, jolloin Crytek yritti saada oikeusjutun päivämäärän siirrettyä vuoden 2020 lokakuuhun koska uskoi, että Squadron 42 -peliä ei tultaisi julkaisemaan ennen alkuperäistä oikeuspäivää vuoden 2020 kesäkuussa.

Kyseessä oli siis hyvinkin monimutkainen soppa ja varmasti molemmat tahot ovat tyytyväisiä saatuaan sovittua oikeuskanteen. Tarkoittaako tämä sitä, että ikuisuusprojektin maineessa oleva Star Citizen näkisi virallisen päivänvalon lähiaikoina? Tuskin mutta alustavasti Cloud Imperium Games on vihjaillut, että tunnettuja näyttelijöitä kuten Mark Hamill, Gary Oldman ja Gillian Anderson sisältävä Squadron 42 voisi saada julkaisun vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä.


Lähde: PolygonV2.fi | Mikko Seppänen
< EA perui jo kolmanne... Onko Nvidian GeForce... >

Keskustelut (1 viestiä)

Tähtikansalainen

14.09.2020 klo 12.21 1 tykkää tästä

Kiitos toimitukselle, kun jaksoitte vielä palata aiheeseen ja kirjoittaa sille päätöksen. Tosiaan, about kaikki Crytekin nostamat epäkohdat ammmuttiin alas oikeudessa. Lisäksi kun oma lakifirma jätti ja istuntopäivä lähestyi, suostui Crytek lopulta sopuun. Hyvä näin. Youtubesta löytyy koko tarina parin lakimiehen arvioimana. Se on oikein viihdyttävää katseltavaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova