Tuorein sisältö

Kauppapaikka G2A joutui maksamaan pelinkehittäjälle korvauksia laittomasti hankituista peliavaimista

23.05.2020 klo 11.00 | Luettu: 1157 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Kauppapaikka G2A on joutunut myöntämään, että se on myynyt varastettuja tai muuten laittomin keinoin hankittuja peliavaimia. Kauppapaikkaa on useasti syytetty kyseenalaisin keinoin hankituista avaimista, ja yhtiö on muutenkin ryöminyt kohujen keskellä. Esimerkiksi vuonna 2019 yhtiö yritti ostaa itselleen positiivista julkisuutta.

G2A lupasikin viime vuonna, että jatkossa se maksaa kymmenkertaisen korvauksen varastetuista avaimista kehittäjille, mikäli GA2:n voidaan osoittaa myyneen varastettuja koodeja. Tällä hetkellä tarjoukseen on tarttunut vain yksi studio Wube Software (Factorio).

Wube Software ilmoitti G2A:lle yhteensä 321 peliavainta, joidenka se uskoi päätyneen laittomasti myyntiin. Tutkimusten jälkeen selvisi, että 198 kappaletta näistä oli päätynyt G2A-kauppaan myyntiin, kun loput taas muihin palveluihin. Peliavaimet olivat myynnissä 3/2016 - 6/2016 välisenä aikana.

Tutkimustuloksen selvittyä G2A maksoi Wube Softwarelle korvauksia lähes 40 000 euroa. Polygonille annetussa tiedotteessa G2A kertoi, että sillä kesti liian kauan huomata joidenkin käyttäjien toiminta kyseenalaisin keinoin hankittujen peliavainten myymisen suhteen. Jatkossa yhtiö aikoo ottaa asian vakavasti ja aloittaa vastaavanlaisen toiminnan kitkemisen hyödyntämällä muun muassa tekoälyä.

G2A:n julkaisema blogipostaus peliavainten läpinäkyvyydestä on luettavissa täältä.

Lähde: Kotaku

V2.fi | Miia Lyyra
< Ostohousut takaisin ... Final Fantasy XIV: O... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova