Tuorein sisältö

Joutuuko EA poistamaan Maradonan Fifasta? Argentiinassa käydään oikeustaistoa legendaarisen pelaajan lisenssioikeuksista

07.11.2021 klo 11.00 | Luettu: 974 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenArgentiinassa annettu oikeuden päätös voi johtaa siihen, että EA joutuu vielä poistamaan legendaarisen Diego Maradonan kokonaan Fifa-pelisarjasta tai vähintäänkin sopimaan kokonaan uuden lisenssisopimuksen.

Viime vuoden loppupuolella kuolleen jalkapallopelaaja on ollut mukana pelisarjassa osana Ultimate Team -pelitilaa mutta argentiinalaisen Infobae-uutissivuston mukaan oikeus on juuri antanut päätöksen, joka antaa Maradonan lisenssioikeudet asianajaja Matías Morlan omistamalle Sattvica-yritykselle ja samalla velvoittaa EA:n poistamaan luvattomasti lisensoitu Maradona peleistään.

EA oli solminut aiemmin lisenssisopimuksen Maradonan pitkäaikaisen ystävän ja entisen managerin Stéfano Cecin kanssa, joka ei pystynyt osoittamaan oikeudelle omanneensa oikeuksia tehdä niin. Maradonan asianajajana tämän kuollessa toiminut Morla taas onnistui tässä elokuussa Maradonan tytärten kanssa käydyn oikeustaistelun jälkeen varmistamaan oikeutensa Maradonan nimen ja ulkonäön lisensoimiseen.

Toistaiseksi EA ei ole vielä poistanut Maradonaa ainakaan viimeisimmästä FIFA 22 -pelistä, joten nähtäväksi jää aikooko pelijätti lisensoida ikonisen potkupalloilijan Morlalta uudestaan vai jättää muuten huomioimatta argentiinalaistuomarin päätöksen.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Nintendo Switch Onli... Final Fantasy XIV:n ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova