Tuorein sisältö

Pokémon Go on tienannut neljän vuoden aikana rahaa yli 3,6 miljardia dollaria

06.07.2020 klo 23.05 | Luettu: 856 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä Nianticin mobiilipelaamisen mullistanut hittipeli Pokémon Go on täyttää tänään neljä vuotta ja on julkaisunsa jälkeen tahkonnut rahaa yli 3,6 miljardia dollaria mobiilipelien analyysiin erikoistuneen Sensor Tower -sivuston mukaan.

Pokémon Go jatkaa sijaintiin perustuvien mobiilipelien ehdottomana ykkösenä ja on koronaviruspandemian aikana onnistunut jopa kasvattamaan liikevaihtoaan. Pelin ensimmäisen puolen vuoden tuotto on tänä vuonna kasvanut edellisvuoteen verrattuna 12 prosenttia ja on suuruudeltaan 445 miljoonaa dollaria. Syynä tähän on mahdollisesti se, että Niantic helpotti hyvin aikaisessa vaiheessa koronaviruspandemiaa pelin pelin pelaamista etänä.

Pelin ehdottomasti isoin markkina-alue on tällä hetkellä Yhdysvallat, jossa pelin kokonaistuotosta on tullut yli 35 prosenttia eli 1,3 miljardia dollaria. Toiseksi isoimmalle markkina-alueelle Japaniin peli sai viime vuoden syyskuussa vahvan haastajan Dragon Quest Walk -pelin muodossa joka on julkaisunsa jälkeen ehtinyt pelkästään Japanissa tienaamaan yli 540 miljoonaa dollaria.

Maailmanlaajuisesti kukaan muu ei kuitenkaan ole päässyt lähellekään Pokémon Go:n menestystä, sillä lähimmät lokaatiopohjaisten pelien kilpailijat Jurassic World Alive ja Let’s Hunt Monsters ovat molemmat tuottaneet noin 70 miljoonaa dollaria tämän vuoden aikana.

Maailmanlaajuisesti Pokémon Go:lla on tällä hetkellä 576,7 miljoonaa uniikkia latausta, joista valtaosa eli 450 miljoonaa on Android-alustalla. Suosituimmat latausmaat ovat Yhdysvallat (105,2 miljoonaa, Brasilia (63 miljoonaa) ja Meksiko (36 miljoonaa).

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Nianticin taktiikka reagoida aktiivisesti maailmanlaajuisiin tapahtumiin kuten koronaviruspandemiaan ja päivittää peliä tarpeen vaatiessa on ollut menestys ja peli tulee mahdollisesti jälleen tämän vuoden aikana rikkomaan omat ennätystuottonsa.

Lähde: Sensor Tower

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ubisoftin yritysjoht... Microsoft on kiinnos... >

Keskustelut (1 viestiä)

apoliticalperson

07.07.2020 klo 12.18

Hm, kuvituskuvana Fortniten globaaleja tuottoja. Ei varmaan kuuluisi tähän artikkeliin?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova