Tuorein sisältö

Eurooppalaiset Xbox-pelaajat eivät enää saa fyysisiä levyä Ubisoftin pelien Collector's Edition -versioiden mukana

22.08.2020 klo 17.00 | Luettu: 2448 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenUbisoft ei ole viime kuukausien aikana saanut nauttia erityisen positiivisista uutisista ja nyt pelijätti on jälleen onnistunut herättämään huomiota kyseenalaisella toiminnallaan.

Pelijulkaisija nimittäin oli lähes huomaamatta muuttanut tulevien isoimpien julkaisuidensa ainoastaan Ubisoft Storesta saatavilla olevien Collector's Edition -julkaisujen sisältöä. Euroopan ja Lähi-idän alueen Xbox One -versioiden ostajat eivät enää nimittäin saa lähes 200 euroa maksavien Collector's Edition -erikoisversioiden mukana lainkaan fyysistä pelilevyä vaan pelaajille lähetetään ainoastaan lataukseen oikeuttava koodi.

Kummallinen muutos koskee ainoastaan keräilyversioiden Xbox-versioita ja pätee ainoastaan Euroopan ja Lähi-idän alueella myytäviin versioihin, sillä Polygon-verkkosivulle antamassaan lausunnossa Ubisoft kertoo, että Yhdysvalloissa myös Xbox-pelaajat saavat yhä fyysiset levyt versioidensa mukana.

Jälkikäteen tehty muutos ei varmasti ilahduta kaikkia keräilyversioiden ostajia, sillä on helppo uskoa osan pelin ostaneista myös haluavan pelilevyn juurikin keräilytarkoituksessa. Ubisoft ei ole toistaiseksi perustellut tai kommentoinut syitä muutokseen ja lisäksi on vielä epäselvää, onko Ubisoft tiedottanut asiasta myös keräilyversiot ennakkotilanneille.

Esimerkiksi lokakuussa julkaistavan Watch Dogs: Legion -pelin Xbox Onen Collector's Edition on jo loppuunmyyty eli pahimmassa tapauksessa keräilyversion ostaneita odottaa julkaisun yhteydessä ikävä yllätys kun posti tuo muut keräilyversion sisältämät fyysiset herkut mutta itse pelikotelo ammottaa tyhjänä.

Ubisoft ei erityisesti kaipaa tällä hetkellä lisää huonoa julkisuutta, joten jos kyseessä olisi koronaviruksen aiheuttamasta saatavuudesta johtuva ongelma, niin kuvittelisi firman haluavan tiedottaa asian olevan heidän käsistään. Lisäksi koska muutos koskeen vain Euroopassa ja Lähi-idässä myytäviä versioita, niin kyseessä ei myöskään voi olla Microsoftin Smart Delivery -järjestelmän vaatima muutos, vaikka pelin ostaneet saavatkin Xbox Series X -version siitä.

Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Onko erämaassa kaver... Katso täältä onko lu... >

Keskustelut (1 viestiä)

Tragicmix

22.08.2020 klo 20.58 1 tykkää tästä

Pelikoodin sijaan voisivat varmaankin jatkossa laittaa pakettiin kupongin joka oikeuttaa 3 kk Game Pass jäsenyyteen. Kylkiäisenä mukana tulevan rihkaman valmistuskustannuksen lienevät hieman suuremmat kuin blu-ray kiekon...
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova