Tuorein sisältö

Oculus Quest 2 vuosi julkisuuteen - uusi laite lupaa entistä parempaa ja tehokkaampaa langatonta VR-kokemusta

14.09.2020 klo 20.15 | Luettu: 562 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenFacebook onnistui tänään itse vuotamaan julkisuuteen tulevan langattoman Oculus Quest 2 -VR-laitteen. Alun perin laite oli tarkoitus julkistaa keskiviikkona kello 20 Suomen aikaa lähetettävässä Facebook Connect -tapahtumassa mutta joku oli vahingossa ladannut etuajassa kaksi laitetta ja sen ominaisuuksia esittelevää videota Facebook Blueprint -sivustolle.

Facebook tietenkin poisti videot heti vahingon huomattuaan mutta ei tarpeeksi nopeasti, sillä videot ehdittiin jo nappaamaan talteen sekä lataamaan uudestaan YouTubeen. Niiden perusteella uudesta Oculus Quest 2 -laitteesta tiedetään jo iso osa sen teknisistä ominaisuuksista mutta mahdollista myyntihintaa niissä ei vielä ole.

Oculus Quest 2 lupaa kuitenkin lähes 2K-resoluutiota per silmä eli yli 50 prosenttia enemmän pikseleitä kuin aiemmassa Questissa. Laite tulee käyttämään Qualcommin Snapdragon XR2 -prosessoria, joka Facebookin videon perusteella pitäisi tarjota sulavampaa ja nopeampaa VR-kokemusta. Tämän lisäksi Quest 2 sisältää myös enemmän muistia eli 6 gigaa muistia aiemman 4 gigan sijaan. Myös laitteen tallennustilan määrä kasvaa sillä Quest 2 on saatavilla maksimissaan 256 gigan tilalla aiemman 128 gigan sijaan.

Teknisten parannusten lisäksi Facebook lupaa myös Quest 2:n olevan entistä mukavampi käyttää sillä laite on kevyempi ja pienempi kuin aiemmin. Laittessa tulee olemaan uusi kiinnityshihna ja ohjaimiakin on päivitetty entistä ergonomisemmiksi.

Laite kuulostaa siis lupaavalta mutta Facebookilla voi silti olla iso kynnys saada kaikkia VR-intoilijoita houkuteltua hankkimaan uusi paranneltu Oculus Quest 2, sillä elokuussa ilmoitettu vaatimus Facebook-tunnusten käytöstä Oculus-laitteiden kanssa voi ajaa tietoturvatietoiset käyttäjät muiden VR-laitteiden pariin.

Facebook Labsin varajohtaja Andrew Bosworthin mukaan keskiviikkona on kuitenkin vielä luvassa lisää tietoa Oculus Quest 2 -laitteeseen liittyen, joten toivottavasti ainakin laitteen hinta tullaan kuulemaan silloin.

Lähteet: Eurogamer, Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Var-Shaan taistelu a... Counter-Strike-huija... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova