Tuorein sisältö

Oikeus määräsi häirinnästä syytetyn tubettajan pysymään erossa Robloxista ja sen kehittäjistä

24.01.2022 klo 22.30 | Luettu: 1124 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenYhdysvalloissa tuomioistuin on antanut päätöksen tapauksessa, jossa maailman suosituimpiin pelialustoihin kuuluvan Robloxin kehittäjät haastoivat viime vuonna oikeuteen Youtubessa nimellä "Ruben Sim" tunnetun striimaajan, eli Benjamin Simonin.

Pelistudio syytti Simiä pelaajien ja kehittäjien häiriköinnistä sekä terrorististen uhkausten tekemisestä. Robloxin asianajajien mukaan Sim oli saanut pelistä aikoja sitten bannit muiden käyttäjien häirinnän sekä seksuaalisten ja homofobisten puheiden vuoksi mutta jatkoi toimintaansa uusilla tileillä sekä sosiaalisessa mediassa.

Pelistudio vaati Similtä korvauksia 1,6 miljoonaa dollaria eli noin 1,4 miljoonaa euroa sekä oikeutta asettamaan Simille laillisen kiellon ottaa yhteyttä pelinkehittäjiin, pelaajiin tai muutenkaan olla tekemisissä pelin kanssa.

ArsTechnica-sivuston käsiinsä saaman ja julkaiseman päätöksen mukaan Kalifornialainen käräjäoikeus kallistui tapauksessa pitkälti Roblox Corporationin puolelle.

Oikeuden antaman päätöksen mukaan Simon ei saa julkaista minkäänlaisia uhkauksia tai vääriä lausumia Robloxiin liittyen, glorifioida peliä tai sen tekijöitä kohtaan suunnattua väkivaltaa, käyttää Roblox-alustaa lainkaan, rikkoa Robloxin käyttöehtoja, tulla 30 metriä lähemmäksi Robloxin-toimistoja tai työntekijöiden asuntoja tai julkaista mitään teksti-, video- tai audiomateriaalia, joka neuvoo Roblox-alustan käyttöehtoja rikkovaa toimintaa.

Päätöksen mukaan Simonin täytyy myös poistaa kaikki aiempi julkaistu materiaali, joka rikkoo aiemmin mainittuja kohtia ja antaa tästä raportti Robloxin tekijöille. Kyseessä on poikkeuksellinen päätös, johon kuitenkin molemmat osapuolet ovat suostuneet ja määräyksen rikkomisesta on mahdollista saada lisää sakkoja tai se voi vakavimmillaan johtaa jopa vankeuteen.

Oikeusjutun ainoa positiivinen seikka Simonin kannalta oli se, että Robloxin vaatiman 1,6 miljoonan dollarin sijaan oikeus määräsi hänet maksamaan korvauksia "vain" 150 000 dollaria eli noin 132 000 euroa.

Vaikka kyseinen päätös on varmasti Robloxin tekijöiden kannalta erittäin mieluinen, niin myös peli ja sen tekijät ovat joutuneet kovan kritiikin kohteeksi muun muassa People Makes Games -kanavan tekemän videolla, jossa Roblox Corporationia syytettiin lapsityövoiman hyväksikäytöstä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Odotettu Elden Ring ... Googlekin loikkasi W... >

Keskustelut (1 viestiä)

GG11

Rekisteröitynyt 16.01.2020

24.01.2022 klo 22.42

People Make Gamesin jatkovideo Robloxista:
https://www.youtube.com/watch?v=vTMF6xEiAaY
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova