Tuorein sisältö

Huhujen mukaan EA etsii itselleen ostajaa tai fuusiokumppania ja on käynyt jo neuvotteluja ainakin Applen, Amazon sekä Disneyn kanssa

21.05.2022 klo 18.00 | Luettu: 3655 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime aikoina pelialalla on nähty yhä useampia isoja hankintoja ja fuusioita, joista merkittävimmästä päästä on Microsoftin ilmoitus tämän vuoden tammikuussa aikomuksesta hankkia pelijulkaisija Activision Blizzard huimalla 68,7 miljardin dollarin hinnalla.

Nyt viimeisempien huhujen mukaan myös jättijulkaisija EA on ollut aktiivisesti etsimässä itselleen joko ostajaa tai fuusiopartneria käyden asiaan liittyen jo neuvotteluja tahojen kuten Disney, Apple, Amazon ja Comcast-NBCUniversal kanssa.

EA:n suunnitelmista kertoi Comcast-yrityksen toimitusjohtaja Brian Roberts Puck-verkkosivustolle antamassaan haastattelussa, jossa media- ja teknologiafirman miljardööripomo kertoo pelijulkaisijan neuvotteluiden edenneen pisimällä juurikin Comcast-NBCUniversalin kanssa.

Robertsin mukaan neuvottelut kaatuivat lopulta viime kuussa erimielisyyksiin hinnan ja yritysrakenteen suhteen mutta toimitusjohtajan ehdotuksena oli ollut erottaa NBCUniversal takaisin omaksi firmakseen ja sen sijaan yhdistää Comcast sekä pelijulkaisija EA.

Sivuston lähteiden mukaan pelijulkaisija on ollut sinnikäs myyntipyrkimyksissään ja Microsoftin tammikuisen hankintailmoituksen on kerrottu ainoastaan vahvistaneen näitä pyrkimyksiä. Osa lähteistä on kuitenkin kertonut firman olevan erityisesti kiinnostuneen fuusioitumisesta puhtaan myymisen sijaan, sillä tämä mahdollistaisi EA:n nykyisen toimitusjohtajan Andrew Wilsonin jatkavan uuden firman johtotasolla.

Jää yhä nähtäväksi miten EA:n suunnitelmat tulevat etenemään ja löytääkö pelijulkaisija itselleen tahon, joka on valmis maksamaan kymmeniä miljardeja dollareita itsestään tai fuusioitumaan, niin että pelijulkaisijan johto saa merkittävän aseman uudesta yrityksestä.

Vaikka esimerkiksi Microsoftilla oli varmastikin varaa hankkia pelijulkaisija itselleen, niin Activision Blizzard kaupan puoleensa vetämä huomio Yhdysvaltain valvontaviranomaisilta ja huoli pelimarkkinoiden monopolisoitumisesta pitävät todennäköisesti firman toistaiseksi vielä kaukana uusista jättihankinnoista.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Tomb Raider, Deus Ex... Assassin's Creed Ori... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

ponttoonilaituri

21.05.2022 klo 18.32 3 tykkää tästä

Sisäpiiritietojen mukaan Elon Musk ostaa EA:n ja korjaa Sim Cityn.
lainaa
PattiLaine

21.05.2022 klo 18.59 7 tykkää tästä

Sisäpiiritietojen mukaan Elon Musk ostaa EA:n ja NHL tulee PC.lle
lainaa
jyjtfj

21.05.2022 klo 19.02 2 tykkää tästä

Ei jeesus oliskin kyllä sopivaa että tämän perssyövän ostais joku noista kolmesta isommasta perssyövästä. Tai jos fuusioituis ubisoftin kanssa.. hyi kauhia ajatus.

Ponttoonilaituri ei muuten hullumpi asia jos pitää paikkansa, EA jonka pelkkä imago kyntee niin syvällä suossa niin olis tämäkin sopiva kauppa jos muski ostas ja yrittäis laittaa ruotuun porukkaa.
lainaa
goakgowjdogjr

21.05.2022 klo 20.02 2 tykkää tästä

dystopia jatkuu ea on ostanut kolmasosan vanhoista pelifirmoista ja ny kaikki paatymassa jonkun comcastin tai amazonin haltuun no voi perk voidaan arvailla kuka noista neljasta voittaa lopullisen maailmansodan
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

21.05.2022 klo 20.41

uutinen kirjoitti:
Osa lähteistä on kuitenkin kertonut firman olevan erityisesti kiinnostuneen fuusioitumisesta puhtaan myymisen sijaan, sillä tämä mahdollistaisi EA:n nykyisen toimitusjohtajan Andrew Wilsonin jatkavan uuden firman johtotasolla.

Andrew "Lootbox" Wilson on isoimpia syitä siihen, miksi nykyinen EA on mitä on. Toivottavasti ainakaan fuusiota ei siis tapahdu.
Muokannut: Refloni 21.05.2022 klo 20.41 lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova