Tuorein sisältö

Resident Evil, Exoprimal, Street Fighter, Monster Hunter - Capcom esitteli tulevaa pelitarjontaansa yöllisessä Showcase -lähetyksessä

14.06.2022 klo 03.30 | Luettu: 2170 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelijulkaisija Capcom esitteli tulevaa pelitarjontaansa hetki sitten päättyneessä Capcom Showcase -lähetyksessä ja vaikka tällä kertaa ei mitään isoja julkistuksia nähtykään, niin lähetys tarjosi silti paremman katsauksen aiemmin julkistettuihin peleihin, kuten Exoprimal ja Resident Evil 4.

Monster Hunter Rise: Sunbreak


Capcom aloitti lähetyksensä laajalla katsauksella suositun Monster Hunter -pelisarjan tämän kuun loppupuolella ilmestyvään viimeisimpään Monster Hunter Rise: Sunbreak -nimiseen lisäosaan. Ensimmäisenä pelistä nähtiin uusi traileri, joka esittelee lisäosan uutta viidakkoympäristöä sekä uusia hirviöitä. Samassa yhteydessä Capcom myös julkisti ensimmäiset tiedot uuden laajennuksen tulevasta lisäsisällöstä, joista ensimmäinen ilmestyy jo elokuussa.

Tämän lisäksi Capcom ilmoitti laajennuksen saavan ilmaisen pelattavan demon, jonka pitäisi ilmestyä kokeiltavaksi Nintendo Switchille ja Steam-kauppapaikkaan vielä tämän päivän aikana. Itse laajennus ilmestyy samoille alustoille kesäkuun 30. päivä ja vaatii luonnollisesti alkuperäisen Monster Hunter Rise -pelin toimiakseen.


Street Fighter 6, Capcom Fighting Collection ja Capcom Arcade 2nd Stadium


Aiemmin keväällä julkistetusta ja ensimmäistä kertaa kunnolla kesäkuun alussa Sonyn State of Play -lähetyksessä nähdystä Street Fighter 6 -tappelupelistä ei tällä kertaa nähty mitään uutta mutta Capcom lupasi lisää uutisia myöhemmin tänä vuonna. Street Fighter 6 ilmestyy ensi vuoden puolella PlayStation 4-, PlayStation 5-, Xbox Series X|S- ja PC-alustoille.

Capcom myös esitteli uudemman kerran kesäkuun 24. päivä ilmestyvää Capcom Fighting Collectionia, joka kerää yhteen kasan julkaisijan vanhempia ja ehkä isolle yleisölle hieman vähemmän tunnettuja tappelupelejä. Kokoelmassa on mukana muun muassa DarkStalkers-sarjan pelejä sekä ensimmäistä kertaa pelihallien puolella Red Earth.

Pelihallipelien ystäviä hemmotellaan myös aiemmin viime viikolla julkistetulla uudella Capcom Arcade 2nd Stadium -julkaisu, joka tarjoaa 32 erilaista Capcomin arcade-peliä joko yhdessä kokoelmassa tai yksitellen ostettavina peleinä. Pelkän peruspelin asentamalla pelaajat saavat ilmaiseksi SonSon-pelin ja Capcom myös antaa ensimmäisen Arcade Collectionin omistajille ilmaiseksi legendaarisen Street Fighter 2: World Warrior -version.Exoprimal


Capcomin viimeisin lähetys tarjosi nyt myös ensimmäistä kertaa laajan ja yksityiskohtaisemman katsauksen maaliskuussa State of Play -lähetyksessä julkistettuun Exoprimal-dinosaurusräiskintään.

Alustavien tietojen mukaisesti Exoprimal on 1-5-pelaajan co-op-toimintaräiskintä, jonka päämuotoisessa Dino Survival -pelitilassa kaksi viiden hengen joukkuetta kilpailee kentissä suorittaakseen seonneen Leviathan-tekoälyn asettamia tehtäviä.

Kilpailevat joukkueet voivat joutua taistelemaan keskenään tehtäviä suorittaakseen mutta joskus myös tekemään yhteistyötä päihittääkseen isomman ja haastavamman pomovastustajan. Pelin tehtävien pitäisi muuttua pelaajien etenemisen mukaan eli toivottavasti peli ei ole loputtomasti samojen tehtävien grindausta, varsinkin jos peli on games as a service -tyyppinen julkaisu.

Capcom myös julkisti suljetun verkkotestin, johon voi ilmoittautua mukaan pelin verkkosivuilla: www.exoprimal.com

Exoprimal ilmestyy ensi vuonna PlayStation 4-, PlayStation 5-, Xbox Series X|S- ja PC-alustoille.
Dragon's Dogma


Dragon's Dogma -pelin fanien pettymykseksi, Capcom ei julkistanut vielä jatko-osaa aikoinaan varsin positiivisen vastaanoton saaneelle roolipelille mutta ilmoitti julkaisevansa kesäkuun 16. päivä pelin 10-vuotisjuhlaa juhlistavan videon, joka kenties voi sisältää myös uutisia mahdollisesta jatko-osasta.

Resident Evil -pelisarja


Capcom päätti lähetyksensä pitkään osioon, joka käsitteli Resident Evil -pelisarjan tulevia julkaisuja. Heti ensimmäisenä esittelyyn pääsi Resident Evil Villagen odotettu lisäsisältö. Winter's Expansion nimellä kulkeva DLC pitää sisällään Shadows of Rose -yksinpelilaajennuksen, jossa pelaaja pääsee pelaamaan pelin päähenkilö Ethanin aikuisella tyttärellä 16 vuotta pelin tapahtumien jälkeen.

Shadows of Rose eroaa pääpelistä myös kameransa puolesta, joka lisäosassa on sijoitettu pelisarjalle perinteisempään tapaan takaisin päähenkilön olan taakse. Tätä kamerakulmaa tosin pääsee laajennuksen myötä myös kokeilemaan itse pääpelissä, sillä Winter's Expansion lisää myös peruspeliin vaihtoehtoisen kolmannen persoonan kamerakulman uusien hahmoanimaatioiden myötä.

Winter's Expansion pitää sisällään myös lisäsisältö pelin The Mercenaries -pelitilaan uuden Additional Orders -laajennuksen myötä. Internetin ikuisesti janoisia Lady Dimitrescu -faneja ilahduttavasti uusi sisältö päästää pelaajat kokemaan miltä tuntuu olla lähes kolme metrinen vampyyrirouva. Tämän lisäksi uusia pelattavia hahmoja on Chris Redfield sekä Karl Heisenberg.

Winter's Expansion ilmestyy lokakuu 28. päivä ja samalla Resident Evil Village saa myös lisäsisällön mukanaan pitävän Gold -julkaisun.

Capcom myös muistutti työstävänsä Resident Evil Villagesta omaa versiota Sonyn tulevalle PlayStation VR 2 -laitteelle.Aiemmin kesäkuussa julkistetusta Resident Evil 4 -pelin uusioversiosta ei nähty juurikaan uutta kuvaa, pelin tuottaja ja ohjaaja esittelivät ehkä noin 10 sekuntia aiemmin näkemätöntä materiaalia, jonka perusteella ainakin pelin alkua on muokattu alkuperäisestä versiosta hieman pidemmäksi ja ehkä tunnelmallisemmaksi.

Uusi julkistus sen sijaan oli Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake ja Resident Evil 7 -pelien uudet versiot viimeisimmälle konsolisukupolvelle sekä PC:lle. Pelit saavat päivityksen myötä 4K-grafiikkatuen sekä muita parannuksia, kuten ray tracing -tilan ja korkean ruudunpäivityksen -pelitilan.

Parasta päivityksissä on se, että ne ovat täysin ilmaisia pelien aiempien versioiden ostajille, eli PlayStation 4 -versioiden omistajat saavat ilmaiset päivitykset digitaaliseen PS5-versioon ja Xbox One -versioiden omistajat taas päivitetyt Xbox Series X|S -versiot Xbox Smart Deliveryn kautta. PC-versioiden omistajille taas pitäisi ilmestyä uusi päivitys Steam-kauppapaikkaan.Koko Capcom Showcase -lähetysV2.fi | Mikko Seppänen
< Uudistettu PlayStati... Tankkipelifirma laaj... >

Keskustelut (2 viestiä)

hide

Moderaattori

Rekisteröitynyt 16.04.2007

14.06.2022 klo 08.39

"Ethanin aikuisella tyttärellä 16 vuotta pelin tapahtumien jälkeen."

Ei taida max. 17-vuotias kyllä olla ihan vielä aikuinen.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

14.06.2022 klo 09.13

Juuri aloitin RE Villagen toissapäivänä, ja jatkuvasti mielessä on että olisipa tämä 3rd person. Ärsyttävän klaustrofobinen olo tulee kun niin pieni FOV ja viholliset ovat jatkuvasti naama kiinni kamerassa ölisemässä.

Näemmä aloitin pelin liian varhain, ja olisi pitänyt odottaa vielä pari kuukautta DLC-julkaisua. Tosin tuntuu vähän typerältä maksaa 3rd personista extraa, koska sitä ei ilmeisesti tarjota erikseen ilmaiseksi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova