Tuorein sisältö

PC-pelaajien vihaama Denuvo-suojausjärjestelmä on saapumassa Nintendo Switchille - valmistajan mukaan järjestelmä ei kuitenkaan vaikuta suorituskykyyn

27.08.2022 klo 14.00 | Luettu: 1063 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



PC-pelaajien keskuudessa kopiosuojaus- ja huijauksenesto-ohjelmistot Denuvo ei ole ollut erityisen suosittu, sillä ohjelmistojen on väitetty merkittävästi vaikuttaneen pelien suorituskykyyn ja joskus Denuvo-suojauksella varustetut pelit eivät yksinkertaisesti ole käynnistyneet.

Sama kohtalo voi pian odottaa myös Nintendo Switch -pelaajia sillä Denuvo-ohjelmistofirman omistava teknologiayritys Irdeto ilmoitti aiemmin tällä viikolla tuovansa Denuvon valmistaman Nintendo Switch Emulator Protection -nimisen suojausjärjestelmän Nintendon konsolille.

Nimensä mukaisesti uuden suojajärjestelmän tarkoituksena on estää Switch-pelejä pyörimästä PC:llä toimivilla emulaattoreilla ja täten myös estää Switch-pelien kopioimisen tietokoneelle ROM-pelikuviksi. Denuvon edustajan mukaan järjestelmä ei kuitenkaan vaikuttaisi lainkaan Switchin suorituskykyyn mutta huomioimisen arvoista on, että Denuvo ei myöskään ole aiemmin myöntänyt suojausjärjestelmien aiheuttaneen ongelmia Resident Evil Village ja Devil May Cry 5 -pelien PC-versioiden kanssa.

Edustaja myös vahvisti, että Denuvo ei tee suojausjärjestelmän suhteen virallisesti yhteistyötä Nintendon kanssa vaan kyseessä on ohjelmistoyrityksen kokonaan oma projekti, johon se ryhtyi nimeltä mainitsemattoman "julkaisijakumppanin" toimesta.

Nintendo Switchin suojausjärjestelmä ei myöskään tule vaatimaan jatkuvaa nettiyhteyttä, toisin kuin osa PC-peleissä nähdyistä suojausratkaisuista, joten välttämättä aivan pelaajat eivät sentään joutuisi tilanteeseen, jossa eivät voi pelata täysin laillisesti ostamiaan pelejä.

PC-puolella osa pelinkehittäjistä on päätynyt poistamaan Denuvo-suojaukset peleistään, joskus jopa ennen pelin virallista julkaisua, joten nähtäväksi siis jääkin miten pelijulkaisijat kiinnostuvat Denuvon uudesta Switchille tarkoitetusta suojausjärjestelmästä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Team Ninja esitteli ... Splatoon 3 saapuu tä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova