Tuorein sisältö

Peter Jackson pelotteli Kultaisen Kompassin ohjaajaa

04.12.2007 klo 03.27 | Luettu: 1752 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Huomenna 5.12. fantasian ystävien on aika unohtaa kaikki omituinen negatiivinen kohu Kultaisen Kompassin ympärillä (sekä alkuperäisromaanin ystävät että viholliset aikovat boikotoida elokuvaa, Nicole Kidman on iloinen ja Daniel Craig harmissaan että tarina on vesitetty, jne.) ja tarkastaa loppuvuoden kallein ja suurin leffa itse. Tänään lyödään lyötyä vähän lisää - ja lyöjänä on jälleen yksi elokuvan tekijöistä.

Chris Weitz on kertonut The Hollywood Reporterin Risky Biz Blogille tavanneensa Peter Jacksonin Taru Sormusten Herrasta -trilogian jälkimainingeissa, Kultaisen Kompassin ohjaajaksi suostuttuaan. Mukavana miehenä Jackson kutsui Weitzin Uuteen-Seelantiin näyttääkseen kokemattomalle kaverille, kuinka kovan luokan tehosteita tehtaillaan. Weitz tapasi lavasteiden, rekvisiitan ja liikkeiden kaappauksen ammattilaisia ja oli tästä kovin mielissään. Sitten hän lähti kävelemään - koska se mitä Jackson hänelle esitteli, vakuutti hänet siitä, että Kultainen Kompassi on aivan liian vaativa projekti.

Weitz pysyi tiimissä käsikirjoittajana. Uusi ohjaaja tuli mukaan ja lähti. Weitz onnistui vähitellen keräämään uutta luottamusta ohjaajan pestiä varten kirjoittelunsa ansiosta ja siksikin, että nyt, naimisiin mentyään, hänellä on sentään "koti jonne palata".

Mitä tulee siihen, että elokuva olisi kirjan vesitetty versio (Nicole Kidmanin sanavalinta), Weitz on selittänyt asian näin MTV Movies Blogille: uskolliselle käännökselle ei ole markkinoita - vielä. Weitz kertoo Kultaisen Kompassin olevan suosikkikirjansa ja tehneensä parhaansa ensimmäisen elokuvan eteen, jotta mahdolliset kaksi jatko-osaa voisivat olla uskollisempia käännöksiä omista alkuperäisteoksistaan.

Chris Weitz on aiemmin ohjannut elokuvat American Pie, Down to Earth ja Poika, jonka käsikirjoituksesta hän sai Oscar-ehdokkuuden.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Christian Bale on mu... U2:n seuraava levy e... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova