Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: viimeinen puolustuslinja feministejä vastaan murtuu

31.05.2018 klo 16.05 | Luettu: 1915 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Enää viisi tuntia elokuvaan
Suffragette

Vain TV1:llä.

Taistelu oli jo menetetty Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Suomessa, kun Meryl Streep ja kumppanit ryhtyivät vaatimaan äänioikeutta naisille Iso-Britanniassa 1910-luvulla. Ilmiö levisi kaikkialle, jatkoi kehittymistään miesten harvennettua rivejään sisällissodissaan ja normalisoitui sukupolvien saatossa. Näinä päivinä suurimpien panomiesten etniset puhdistukset ovat alkamassa. Propagandassa muun muassa Vladimir Putinin neljää presidenttikautta kuvaillaan diktatuuriksi samaan aikaan, kun Streepin 21 Oscar-ehdokkuutta juhlitaan.

Carey Mulligan (suom. "Golfin säälilyönti linnoituksesta") näyttelee nuorta Maudea, joka mielenosoituksissa marinoituaan ja potkut saatuaan radikalisoituu ja yrittää alkajaisiksi polttaa panomiehen. Hän liittyy pommeja ja teleliikenteen häirintää harjoittaviin harrastelijaterroristeihin, jotka kiinni jäätyään turvautuvat nälkälakkoon eli viisivuotiaiden huippuunsa hiomaan poltetun maan taktiikkaan.

Elokuva hakee naisille sympatiaa esittämällä isällisen pakkosyötön julmuutena, joten tässä on vastapainoksi tunnetusti mukavan ja hyvää tarkoittavan, vain tarpeen tullen vieraiden naisten edessä runkkaavan Louis CK:n miehisen looginen näkemys aiheesta.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflix nappasi kilp... Tunnistaisitko, 54-v... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova