Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Adam Sandlerin hyväksikäyttöskandaali

25.09.2018 klo 16.45 | Luettu: 1403 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 4 tuntia ja 15 minuuttia elokuvaan
Aina eka kerta

Vain kanavalla 5.

Bill Murray väärinkäyttää aikaluuppia elokuvassa Päiväni murmelina, mutta se on tarinan alku. Hän iskee naisen, joka ei voi muistaa lukemattomia epäonnistuneita iskuyrityksiä, mutta kosmiset voimat eivät lämpene Murraylle, jonka on opittava ihmisiksi. Aina eka kerta on köyhän miehen versio, jossa sarjanussija Adam Sandler on lopultakin valmis asettumaan aloilleen, kun hän löytää muistisairaan naisen, jonka iskeminen joka aamu uudelleen käy alati helpommaksi. Suomenkielinen nimi vieläpä onnistuu viittaamaan uskonnollisiin tulkintoihin, joiden mukaat neitsyet pysyvät neitsyinä tuonpuoleisessa.

Siitä on puhuttu, ettei esimerkiksi avioerojen pitäisi kumoutua elokuvissa, jotka panostavat lasten näkökulmaan, koska hyvä satu ei rakennu valheellisen toivon ympärille. Drew Barrymoren näyttelemän Lucyn tila, jossa uni pyyhkii päivän muistot, on fiktiivinen, joten leffa voisi väittää, että muistamisen arvoinen mies parantaa Lucyn - kuvainnollisesti tietenkin traumoista. Tai jos ryhdymme taiteellisiksi: mitä jos mieskin löisi päänsä vahingossa tai tarkoituksella ja he päätyisivät silti toistuvasti yhteen? On toimivia rakkaustarinoita dementiasta, muttei montaa pöllähtäneestä potilaasta ja hänen uudesta virnistelevästä omaishoitajastaan.

Puolustus inttää, että jokainen vammainen ansaitsee täysipainoisen elämän, mutta jos se on hienoa, että Lucy joutuu joka aamu totuttelemaan "yhä normaalimpaan" eli monimutkaisempaan elämään, johon hänellä ei ole yhteyttä, meidän pitäisi myös syöttää vauvalle chiliä, antaa koiralle ajokortti ja kaivaa mummo haudasta ja viedä hänet Linnanmäelle vuoristorataan, koska myös lapsia, eläimiä ja vainajia tulee kunnioittaa.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sharon Osbourne komm... Daredevilin kaudet 4... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova