Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Robin Williams siunaa penkin pyllyllään

09.12.2018 klo 16.00 | Luettu: 966 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Good Will Hunting

Vain Avalla.

Leffauutisia tänne suomentaa heppu, joka yläasteen opintojen jälkeen uskoi leffan nimen tarkoittavan "Jumala tulee metsästämään". Käytännössä Matt Damonin tulkitsema Will Hunting on jumiutunut nero, jota tohtori Robin Williams auttaa niin sympaattisesti, että Oscar tuli hänelle ja käsikirjoitukselle ja puiston penkki, jolla he istuivat, on nykyään pyhiinvaelluskohde Williamsin faneille.

Oscarin myötä on turvallista sanoa, että leffa on kirjoittajiensa eli Damonin ja Ben Affleckin läpimurto. Williams ja moni muu ei ollut näistä neroista kuullutkaan, mutta olivat he jo alalla. He kirjoittivat mukaan heterohahmojensa välisen seksikohtauksen selvittääkseen, kuka oikeasti lukee käsikirjoituksen. Ainoastaan lihaa syövien heteromiesten sankari Harvey Weinstein kommentoi kohtausta, joten tarinan mukaan hänen firmansa Miramax valittiin leffan tuottajaksi. Temppu olisi hemmetin vaikea ilman mainetta, agenttia ja muita apuja. Ehkä sitä voisi laittaa kässärin kolmannelle sivulle kunkin firman pomolle osoitetun eli yksityiskohtiin menevän tappouhkauksen? Ehkä sitä pääsisi liikuttumaan kyyneliin, jos poliisien erikoisyksikkö yhdenkin kerran vaivautuisi räjäyttämään kotioven sisään, mutta en vielä tuolloinkaan tietäisi, pääsenkö yhteistyökumppanin oikein valitsemaan.

Leffa on yhteinen saavutus. Damon & Affleck ovat painottaneet Williamsin ja muiden näyttelijöiden parantaneen dialogia ja Williams lähetti kiitokset ja pienen Oscar-patsaan dubbaajalleen, jonka ansiosta leffasta pidettiin Saksassakin. Varhaisen tuottajan ansiosta Will Hunting ei ryhdy agenttijärjestön kryptoanalyytikoksi (alkuperäinen idea) ja lopullisten tuottajien ansiosta hän ja kaverit eivät ole autovarkaita (projektin jättäneen ohjaajan idea). Leffa voisi olla muun muassa homojen Fast & Furious, mutta palikat järjestyivät toisin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Entinen suomalainen ... Nuori formulalupaus ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova