Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: kohahduttava tulkinta Robin Hoodista! (Ja paskat!)

11.08.2018 klo 16.00 | Luettu: 1694 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Robin Hood

Vain kanavalla 5.

Marraskuun jännittävää Robin Hoodia odotellessa voit katsoa yhtä jännittävän Robin Hoodin vuodelta 2010. Hollywoodin lähihistoriasta ei löydy montaa nolompaa esimerkkiä isokenkäisten pelkuruudesta. Leffan nimi oli käsikirjoitusvaiheessa Nottingham, sillä sen oli tarkoitus kysyä, saattoiko Nottinghamin sheriffi olla oikeassa: hänet esitettiin sankarina ja Robin Hood mystisenä roistona. Useimmat Hollywood-studiot taistelivat käsikirjoituksesta, joka lopulta muutettiin täysin ja moneen kertaan, jotta leffa voi olla vain Robin Hood. Eräs välivaihe oli se, että sheriffi ja Hood ovat sama henkilö, mutta ei: tarina on sama.

Tuntematon sotilas on todistanut markkina-arvonsa. Mielestäni se voitaisiin kuvata uusiksi siten, että sankarit ovat yhä aika velikultia, mutta viholliset ovat hienostuneen naapurisuhdesatiirin vuoksi ruotsalaisia. Yllättyisitkö, jos paljastaisin jo lainanneeni alkuperäisromaanin, kirjoittaneeni pari kohtausta uusiksi tyyliin "Suomen pojat, tulkaa hakemaan persettä - tuu sinä hakemaan perseeseesi voita!" ja myyneeni koko sotkun Aku Louhimiehelle, joka maksoi miljoona euroa, mutta kuvasi sitten, mitä hän halusi kuvata? Ajatusleikki on epärealistinen. Minulla ei ole agenttia.

Russell Crowe on Hoodina jäykistellessään vanhempi kuin Sean Connery oli samassa roolissa elokuvassa Robin ja Marian, jonka idea on se, että vanha suola janottaa harmaantunutta ja kaljuuntunutta Hoodia. Alleviivattuna: jopa näyttelijöiden iän realistinen käsittely on omalaatuisempi idea kuin kuluneen legendan supererikoisen version supermuokattu versio.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suosikkiräppäri palj... Star Trek 4 on vaara... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova