Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: huikea tehostesci-fi on masentava normipäivä RoboCop-ohjaajalle

14.07.2018 klo 16.00 | Luettu: 2256 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Hollow Man - mies ilman varjoa

Vain kanavalla 6.

Hollow Man on vuoden 2000 huomionarvoisia tehostefilmejä. Kevin Baconin ruumiista tehtiin realistinen 3D-malli, jotta tiedemies voi muuttua näkymättömäksi vaiheittain. Kun hahmo oli näkymätön, uskottava vuorovaikutus ympäristön kanssa vaati yhä luovuutta, kuten Baconin maalaamisen useilla väreillä. Ohjaaja Paul Verhoevenille (suom. "Nöyrä kotitilalta") tämä oli joutavaa puuhastelua: leffan jälkeen hän masentui uskoen, että muut olisivat pystyneet samaan.

Hollow Man on Verhoevenin ensimmäinen Hollywood-leffa, joka sai ikärajan R ilman leikkauksia: aiemmin häntä uhkailtiin korkeimmalla NC-17-ikärajalla. Hän antoi Baconin heiluttaa munaa, mutta se on mahtunut R:n rajoihin ennenkin. Raiskauskohtauksen hän typisti minimiin taiteellisista syistä. Eikä sekään ollut uutta: Rhona Mitra jäi yliluonnollisen hirviön uhriksi myös vuotta aiemmin Beowulfissa ja sekin kohtaus päätyi ohjaajan omaan arkistoon.

Kuvittele hollantilaisen Pelle Pelottoman pillittävän studion portailla, kun kukaan ei edes suutu. Hippi kopauttaa olkapäähän ja virkoo, että "taisit koiran tappaa". Verhoeven ei heti ymmärrä, mistä on kyse, mutta sitten silmät kirkastuvat ja hän on vähällä hymyillä, mutta hän sanookin: "haista sinä paska". Hippi hätkähtää ja alkaa selittää valvovansa näitä juttuja viraston puolesta. Hetken vielä keimailtuaan Verhoeven suostuu todistamaan, että kyse oli vain tehosteesta ja hänellä on hieman parempi mieli.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Russell Crowen nykyi... Juuri avioitunut Gam... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova