Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: N-sanoilla on asennetta

05.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 1077 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Straight Outta Compton

Vain kanavalla 5.

Straight Outta Compton kertoo jännittävän tositarinan Dr. Dren, Ice Cuben ja kumppanien gangsta rap -poppoosta, eli N.W.A:sta (N-wordz Wit Attitudes). Kappaleet kuten Have Sex Wit Tha Police nostivat esiin ongelmia, jotka jatkuvat yhä: tummaihoisia syrjitään avoimesti järjestysvallan toimesta Yhdysvalloissa. Moni uhmakas gangstaräppäri elää kuten saarnaa, joten runosieluilla riittää haasteita kulttuurin keskiössä. Uhkailua ja mellakoita on koettava, ennen kuin kenestäkään voi tulla hömppäkomedioiden setämiestä.

Kuvauksissakin oli asennetta. Kuvausryhmän jäsenet eivät loukkaantuneet heidän edessään käydyssä ammuskelussa, mutta sivullinen sai osuman. Vaikutusvaltainen musiikkituottaja Suge Knight ei pitänyt siitä, kuinka hänet esitetään roistona, joten hän väitetysti uhkaili ohjaajaa. Riideltyään kuvauksissa ystävänsä Terry Carterin ja elokuvan neuvonantajana toimineen Cle Sloanin kanssa, Suge ajoi heidän ylitseen ja surmasi Carterin. Hän sai tästä hyvästä 28 vuoden vankeustuomion viime kuussa.

On iloisiakin asioita. Sisäsiittoisuus kuuluu olennaisesti räppiin musiikin syntyessä samplaten eikä soittimilla. Osuvana vetona Ice Cubea näyttelee hänen poikansa O'Shea Jackson Jr, joka pääsee panemaan alulle paitsi itsensä, myös Friday-elokuvan käsikirjoituksen. Friday on Ice Cuben ja ohjaaja F. Gary Grayn esikoispitkä, joten kiitellyintä työtään ohjatessaan Gray samplaa mukaan omaakin menestystään. Juniori saa pian testata asennettaan Godzillaa vastaan tehtyään hyvää työtä, joten nepotismikin on tuhma n-sana.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vesku Jokinen paljas... Daredevil palaa: uud... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova