Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: sci-fileffa, jota Star Wars törkeästi kopioi

03.08.2018 klo 18.55 | Luettu: 5284 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Star Trek

Vain Nelosella.

Katkeroituneiden Star Trek -nörttien johtama Disney ei koskaan välittänyt Star Warsista. Kun Disney osti Lucasfilmin, rakastettu animaatiosarja Star Wars: The Clone Wars peruttiin ja korvattiin sarjalla Star Wars Rebels, joka trekmäisesti kertoo yhden aluksen miehistöstä. Ensimmäisen uuden Star Wars -elokuvan ohjaksiin palkattiin J.J. Abrams, joka häpeilemättä kopioi ensimmäistä omaa Star Trekiään.

Sekä Star Trek -09 että Star Wars: The Force Awakens kertovat lahjakkaasta orvosta, joka lähtee avaruuteen pysäyttämään jättiläismäistä asetta, joka kykenee tuhoamaan planeettoja. Rauhanomainen planeetta myös menetetään, mutta ennen vastaiskua liittolainen on pelastettava. Naurettavinta on pienten yhtäläisyyksien määrä, sillä ne tulevat usein samassa kohdassa tarinaa: on uhkaavan kokoinen avaruusalus ensi otoksessa ja ufomieskapakka alkupuoliskolla. Force Awakensin Han Solo on Star Trekin vanha Spock opastaessaan nuoria, toimiessaan linkkinä aiempiin elokuviin ja putkahtaessaan tyhjästä hemmetin kätevästi.

Nurkkaan ahdistettuna Abrams myöntää asian. "Ymmärrän miksi joku saattaa sanoa, 'se on suora kopio'. Me perimme Star Warsin. Tarina itseään toistavasta historiasta on selkeä ja tarkoituksellinen. Se, että tapaamme hahmon aavikolla ja opimme hänen sisäisestä voimastaan, ja se, että roistoilla on tuhovoimainen ase, joka tuhotaan – nämä ovat selkeästi elokuvan vähiten tärkeitä piirteitä ja ne toimivat selkärankana, joka todettiin toimivaksi kauan ennen Star Warsia." Kauan ennen?! Star Trek valmistui kuusi vuotta ennen Force Awakensia!

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< David Hasselhoffin u... Natsinukkejen leffa ... >

Keskustelut (3 viestiä)

Juupo

03.08.2018 klo 20.12 16 tykkää tästä

Oiskohan Tapanin syytä katsoa, vaikka episode 4 star wars elokuvista, niin voisi lopettaa näin lapselliset kirjoittelut.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

04.08.2018 klo 11.55 1 tykkää tästä

Kaverini on Star Wars fani, ja tämän lapsen lempinimi on Data o_O
lainaa
Patr1ck

04.08.2018 klo 17.31 5 tykkää tästä

Naurettava kirjoitus. Ymmärrän toki vertaukset alkuperäiseen Star Warssiin. Taitaa nyt toimittajalla olla jotain henkilökohtaista hampaankolossa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova