Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Jim Carrey ennusti nykyajan 20 vuotta sitten

08.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 2175 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Sähköputkimies

Vain kanavalla 5.

Hokeman mukaan Sähköputkimies (1996) on väärinymmärretty musta komedia, joka oli liian vaikea aikalaisille, tai jotakin. Pötyä: Ace Venturaa synkkävireisempi huumori ei teininkään päätä vielä räjäytä. Leffa olisi iso hitti, ellei Jim Carrey olisi viiden isomman hitin putken jälkeen neuvotellut 20 miljoonan dollarin palkkiota, joka oli melkein puolet budjetista. Paha pukki ja neljän Oscarin Birdman ovat menestyneempiä mustia komedioita vain pääosanesittäjän palkkion vuoksi.

Tavallaan leffa on aikaansa edellä. Carreyn näyttelemä yksinäinen asentaja on elänyt ja seonnut kaapelikanavien äärellä, joten hänen maanisessa ennustuksessaan on tasoja: "Pian jokainen amerikkalainen koti yhdistää television, puhelimen ja tietokoneen. Voit vierailla Louvressa yhdellä kanavalla, tai katsoa naisten painia toisella. Voit tehdä ostokset kotona, tai pelata Mortal Kombatia vietnamilaisen kaverin kanssa."

8 vuotta myöhemmin Mortal Kombat: Deception päästi nettiin, mikä oli uskomaton elämys, jos olit hakannut viittä aiempaa osaa uskollisesti, vaikka tekoäly oli kankea ja fyysiset olevaiset suostuivat käytännössä vain kokeilemaan pelejä. Melko lähellä leffan ensi-iltaa meilläkin kävi sähköputkimies, jollaiset saivat kaiken näkymään ilman edestä, joten ruutua tuli tuijotettua yöhön saakka, koska v***t ihmisistä. Leffan ennustus enteili nykytilannetta, jossa nettipelaamisen sosiaalista puolta pitää yhä puolustella, ikään kuin tuolista nouseminen olisi vaihtoehto.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Foto Lobosta ja muit... Venom ja Olavi Virta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova