Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Star Trek -nörtti on siskoonsa fiksoitunut mielipuoli

07.08.2018 klo 16.00 | Luettu: 2534 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Halloween

Vain Subilla.

Michael Myers on Star Trek -faneista tunnetuin: hän murtautuu mielisairaalasta ja jahtaa siskoaan ja muita sukulaisiaan puoli vuosisataa puukko tanassa ja William Shatneriksi naamioituneena. Motiivi lienee se, että sukulaiset eivät syleile sci-fisaagaa, jonka mukaan kaikki olisi hyvin, jos ihmiskunta ahdasmielisyyden (kuten omien mielipiteiden) sijaan jäykistelisi naama peruslukemilla ja vain pakon edessä ampuisi tuikkusäteitä ja valopalloja.

Shatner-naamaria käytettiin pienestä budjetista johtuen. Se valkaistiin ja silmiä ja tukkaa muokattiin, eikä edes Shatner tiennyt mistä on kyse, ennen kuin asia hänelle selitettiin. Shatner pitää temppua kunnianosoituksena, eikä vanhaa rappionarsistia kannata vitsilläkään psykopaatiksi luokitella. Halloween on kapitalististen naamioiden yö ja jokainen kriitikko haaveilee uudesta versiosta, jossa Myers käyttää muokkaamatonta naamiota ja sallii 100 sanaa syvällistä kulttuurihistorian tulkintaa.

Seuraava jatko-osa saapuu Suomeen 19. lokakuuta. Rutsailu on unohdettu. Halloween H20 (1998) unohti jo sisarentyttären jahtaamisen, joka kärjistyi vauvapuheiksi (1995) ja seuraava leffa unohtaa lisää. Laurie Strode paljastui Myersin siskoksi vasta ensimmäisessä jatko-osassa (1981), joten hän ei ole sukua tänä vuonna. Trekkie yksinkertaisesti näki Jamie Lee Curtisin 40 vuotta sitten ja nyökyteltyään luonnollisesti True Liesin (1994) mammastrippaukselle, hän nyökytteli myös Skipataan joululle (2004), minkä jälkeen puukkoa on turha laittaa tuppeen koskaan.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kimi Räikkönen vinkk... Jethro Rostedt jatka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova