Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: eeppinen kauhusaaga alkaa ja samalla loppuu 1. kerran

26.09.2018 klo 16.30 | Luettu: 1957 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 4 tuntia ja 30 minuuttia elokuvaan
Dracula Untold

Vain kanavalla 5.

Otsikko pysyttelee virallisessa totuudessa. Toki Universal-studion 30-luvulla tekemät kauhuleffat johtivat hirviöiden yhteiseen leffasarjaan ja toki vuonna 2004 valmistuneen Van Helsingin oli tarkoitus saada jatko-osia, joissa kaikki hirviöt esiintyvät. Vuoden 2014 Dracula Untold on kuitenkin ensimmäinen tietoinen yritys aloittaa Marvelin tyylinen elokuvauniversumi hirviöille. Vuoden 2017 The Mummy on toinen. Kalenterista poistettu, mutta yhä suunnitteilla oleva Bride of Frankenstein lienee kolmas, sillä ei ole syytä, miksi se viittaisi haukuttuun ja vaisusti menestyneeseen The Mummyyn.

Dracula Untoldista näkee, miksi käsikirjoitusta juhlittiin (vuotuisella "Black Listillä"), mutta myös studiopomojen sormeilun. Dracula-romaanista ei piitata, vaan Dracula on puolivirallisen esikuvansa Vlad Seivästäjän supersankariversio siten, ettei Vladin historiallista julmuutta sensuroida täysin: liikanimi tulee tavasta survoa seipäitä tuhansien elävien uhrien pyllyihin, mutta sitä moni ei edes kehtaisi toivoa. Se toimii, että antisankari myy sielunsa puolustaakseen omiaan, mutta traagisen päätöksen sijaan leffa alustaa olematonta tulevaisuutta virnistellen.

Vlad surmaa elokuvassa 5 419 vihollista henkilökohtaisesti. Mitäpä jos vaikka vain 2 000 tappoa tapahtuisi realistisesti pyllyseipäillä? Charles Dancen näyttelemän vanhemman vampyyrin oli määrä paljastua myöhemmin Caligulaksi. Kuvittele takauma, jossa jumalaksi itseään luuleva keisari päällystää kaiken kullalla ja timanteilla, rääkkää vihollisia ja fantasioi sukulaisistaan kuin Donald Trump. Tahtoisin kovasti tietää, mitä elävältä haudattu egyptiläinen rappiohirviö sanoisi siihen, mutta studiopomoja kiinnostaa vain tekosyy toiminnalle ja valmis brändi.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Skeittipunkkia tarjo... Jannan perjantaina j... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova