Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: ainoa aito Rambo-elokuva?

21.08.2018 klo 16.00 | Luettu: 1903 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5, 7 tai 29 tuntia
Aitoon Rambo-elokuvaan?

Vain kanavalla 5.

Rambo - taistelija nähtiin eilen ja se uusitaan tänään jatko-osan jälkeen. Ykkösessä kuolee yksi ihminen tapaturmaisesti ja kakkosessa alkaa legendaarinen "ramboilu", eli massamurhaaminen ilman paitaa. Kumpi Rambo on oikea? Ykkönen perustuu romaaniin, joten olisi loogista veikata, että Hollywood paisuttelee hillittyä tarinaa. Päivän huomio on kuitenkin se, että romaanissa Rambo on poliiseja ja sivullisia tappava mielipuoli, joka on pakko ottaa hengiltä.

Hienovaraisuus on siis leffan keksintöä - jos raju lausunto sotaveteraanien kohtelusta on "hienovaraisempi", kun kyttien kiusaaman sankarin kannustaminen on sallittua. Toinen leffa, joka sisältää ikonisimmat visuaaliset ideat, on kuin romaanin Rambon viimeinen rehellisen korni fantasia ennen kuoleman syleilyä. Rambo tappaa enemmän ihmisiä kakkosessa kuin hän vahvistetusti tappoi Vietnamin sodan aikana ja hän ehtii pumpata ja kiillottaa lihaksiaan tappojen välillä.

Vertauksien ystävä voi esittää, että huomenna nähtävä kolmonen on uskollisin romaanin hengelle. Rambo on Yhdysvaltain luoma hirviö, joka riistäytyy käsistä, jeh? Kolmannessa leffassa hän liittoutuu Afganistanin sankarillisten mujahidinien eli jihadia käyvien muslimisotureiden kanssa, koska Yhdysvallat tykkää aseistaa heitäkin. Rambo on kuin Osama Bin Laden: Yhdysvaltain tukema, Afganistania neukuilta puolustanut sankari, joka piti ottaa hengiltä, kun hän iski Yhdysvaltoihin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Unohditko pukeutua g... Kuinka lastenohjelma... >

Keskustelut (1 viestiä)

evnodihf

21.08.2018 klo 16.11 2 tykkää tästä

ja jari joutui jenkkien mustalle listalle
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova