Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: kaikkien aikojen suosituin vampyyrielokuva

06.09.2018 klo 16.05 | Luettu: 1428 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Twilight - Houkutus

Vain Livillä.

Tarkemmin sanoen Twilight - Houkutuksen jatko-osat ovat historian tuottoisimpia vampyyrielokuvia. Kun jatkeet jätetään laskuista, ykkönen on ykkönen: lähelle on päässyt vain Adam Sandlerin Hotel Transylvania. Twilight - Houkutus on myös ylivoimaisesti suosituin homo- ja pesäpalloelokuva. Jokaisessa kategoriassa leffa ei vie, sillä ihmissusi ryhtyy pedofiiliksi vasta myöhemmin ja rooli on ykkösessä niin rajoittunut, että Harry Potterille tehokkaimman sauvatempun opettanut Remus Lupin on päästettävä kisaan, jos hänetkin.

Kun Robert Pattinson sai päävampyyrin roolin, hän ryhtyi ohjatusti treenaamaan 5 tuntia päivässä pesäpalloa ja muuta. Hänen kavereitaan näyttelevät Nikki Reed ja Jackson Rathbone joutuivat opettelemaan, miten pesäpalloa pelataan vasenkätisesti. Saagalle suunnan antava pesäpallomatsi filmattiin heti, koska kaikkia roistoja ei tarvittu myöhemmin. Omistautuminen, suunnitelmallisuus, pissiskiima - näillä keinoin ylität moninkertaisesti Kevin Costnerin kaikkien pesisleffojen suosion ja pienemmällä budjetilla.

Jos katsot leffan ensi kertaa, on normaalia ihmetellä väitteitä pissiskiimasta ja homoudesta. Vampyyri ei tapa ihmisiä enää, mutta hän on vastenmielinen palikka ja potentiaalinen vaimonhakkaaja: Pattinson on kuvaillut hahmoaan kirvesmurhaajaksi ja alkuperäistä kirjailijaa hulluksi. Pattinson oli vähällä saada potkut visionsa vuoksi, mutta hän suostui lisäämään suoritukseen teinityttöjen arvostamaa miehisyyttä, eli kaappihomoutta, joka kehittyy eeppiseksi neljänteen osaan mennessä. Tätä matkaa ei tule jättää väliin.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tammikuussa kuolleen... Poppari Selena Gomez... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova