Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: hirviö näytti ihmissudelta, kunnes hänet maskeerattiin

05.06.2018 klo 16.00 | Luettu: 1444 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää viisi tuntia elokuvaan
The Wolfman

Vain kanavalla 5.

Vuoden 2010 The Wolfman herätti innostusta vain fotolla, jossa Benicio Del Toro kuristaa tehosteguru Rick Bakeria (suom. "Nyrjäyttävä leipuri") ilman tehosteita; kohtalonsa kenties aavistaen. Del Toron ensimmäinen elokuva Big Top Pee Wee teki saman virheen. Kun susimaiseksi ystäviensä toimesta kuvailtu näyttelijä on eteläisempää rotua kuin sinä ja saapuu paikalle ilman suihkua, on rasistista ajatella, että petomaisuutta voi tehostaa.

Ei ole suurta susiromaania. 40-luvun leffa on klassikko, joka loi monet ideat hopealuodeista kuun vaiheiden vaikutukseen. Sitä massiivisempi oli pettymys, kun uusi versio teki enemmän tappiota kuin koko Suomen elokuvateollisuus. Studiopomo luokitteli Wolfmanin Universal Picturesin vikatikkeihin Babe - urhean possun aikuisille suunnatun jatko-osan ohella. Milloin viimeksi ihmissusi toimi?

Twilightin tumma ja tuima, rasvattu ja nypitty Jacob on suosittu. Jos häntä pumpattaisiin 30 vuotta, tulos olisi Dwayne Johnson, jonka Universal tahtoo seuraavaksi sudeksi. Kalju kuuluu Johnsonin brändiin ja tuijotettuani silmämuna kovana, kuinka hän istuu painijoiden naamoilla, uskallan veikata viimeisten korsien löytyvän kulmista. Kehitys on jäljitettävissä vuoden 1967 James Bondiin, jossa Euroopan karvaisin mies Sean Connery naamioitui aasialaiseksi posliiniksi ja todisti kaiken olevan nykyään mahdollista, paitsi maskuliinisuuden. Vaikka taustalla feministien salaliitto olisikin, tarkoitus ei ole tehdä miehistä naisia, vaan kostaa se, että karvaiset miehet yrittivät omia luvan seota kerran kuussa.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Transformers 6 uudis... Aidosti kotikutoista... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova