Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: lohikäärmeet, jotka tappoivat dinosaurukset

11.09.2018 klo 16.00 | Luettu: 1558 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Tulen valtakunta

Vain Herolla.

Mitä sci-fiin tulee, lohikäärmeiden täytyy olla pähein syy maailmanlopulle. Ne lopettivat dinosauruksetkin ja painuivat tieteellisesti horrokseen. Tulen syökseminen perustellaan kemiallisella reaktiolla kuin pommittajakuoriaisen pierut. Ihmiset posauttavat osan maailmasta itse kuten Apinoiden planeetassa. Usko vielä, ettei koko ihmiskunta ennen Mad Max -vaihetta osunut ainoaan lohikäärmeeseen, jolla on kikkeli, niin skenaariotahan alkaa ihan pelkäämään.

Nörttigasmi tulee viimeistään, kun vastarintaliikkeen Batman ja kuningas Leonidas leikkivät vapaa-ajalla Imperiumin vastaiskua ja yleisössä on kuningas Joffrey Baratheon, joka kuoli ennen kuin Game of Thronesin budjetti riitti kunnon lohikäärmeisiin. 2002 nämä olivat tyyppien tulevia saavutuksia, eivätkä lohikäärme ja Matti McConaughey estäneet leffaa floppaamasta.

Vaikka lohikäärme on merkittävimpiä toteemieläimiä mm. ihonsa pilaaville ihme punkkareille, jotka perinteisesti nousevat valtaan maailmanlopun jälkeen ja jollaista Matti näyttelee, jopa studion odotukset pettänyt The Girl with the Dragon Tattoo on tienannut enemmän kuin useimmat oikeat lohikäärmeleffat. Ehkä julisteen iskulause "fight fire with fire" viittaisi selkeämmin sankarin sielun samaistuttavaan tuleen, jos Matti näyttäisi naaman sijasta alaselkää, jossa Spyro tai Mushu virnistää kutsuvasti.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Antti Railiolta laaj... Ferrarilla Kimin kor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova