Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: kaamean kauhusarjan salattu alku

12.07.2018 klo 17.45 | Luettu: 1685 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Yksin kotona

Vain Subilla.

John Hughes on lämminhenkisen teinikomedian legenda, jonka suosituin käsikirjoitus kertoo nuoresta psykopaatista? Kyllä, mutta toistetuin väittämä on se, että leffa on improvisoitu. Pikkupennun kanssa taisteleva Joe Pesci puri kakaraa oikeasti ja kiroili otosten välissä kuin mafiarooleissaan, koska näyttelijät elivät omaa fantasiaansa uskomatta leffan potentiaaliin. Sen huomioiden liioitellut ansat kuuluvat asiaan.

Vai onko kyse muusta? Salaliittoteorioiden harrastajat ovat pohtineet vuosia, onko Yksin kotona esiosa Saw-saagalle. Elokuvahistorian tunnetuimmat ansamestarit löytyvät näistä sarjoista. Alkeellisimmat ansat ovat vastaavia väkisinkin, mutta muun muassa Jigsawin takka-ansa peilautuu vasten nuoren Kevinin hallusinaatioita elävästä takasta. Kevin ja Jigsaw hyödyntävät videonauhoja pelottelussa. Asiantuntijoiden mukaan Kevinin kohtaamille roistoille kävisi täsmälleen kuten Saw-uhreille, jos väkivalta esitettäisiin realistisesti.

Kevinillä ja Jigsawilla eli Macaulay Culkinilla ja Tobin Bellillä jopa on sama lepäävä ylimielinen virne ja vastaavat pussien ympäröimät kylmän siniset silmät; useimmat eivät näytä yhtä paljon itseltään, kun välissä on 60 vuotta. Hughes on käyttänyt salanimiä. Hän kuoli samana vuonna kun valmistui Saw VI, jossa Jigsaw vie päätökseen niin henkilökohtaisen salajuonen, että hän ensi kertaa näyttäytyy videolla, eikä käytä nukkea, jonka prototyypin jotkut väittävät bonganneensa Kevinin kellarista.

Puuttuva lenkki on tässä:


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 90-luvulla suosiosta... Sweet Spot Festival ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova