Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: sukupolven aivopessyt sci-fiklassikko

01.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 1598 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
MIB - Miehet mustissa

Vain kanavalla 5.

Hassu sci-fikomedia Men in Black täytti tehtävänsä. On vaikea löytää hakukoneilla tietoa mustiinpukeutuvista miehistä, kun roskauutiset leffojen tv-esityksistä, uusista jatko-osista ja mahdollisesta yhdistymisestä 21 Jump Street -sarjan kanssa tavoittelevat rahvaan huomiota. Will Smith myönsi varhaisessa mainoksessa, että hänen tehtävänsä on saada tämä touhu näyttämään hyvältä, mutta lampaat vain nyökyttelevät.

Mustiinpukeutuvista miehistä puhuttiin kauan ennen leffaa ja alkuperäistä sarjakuvaa. He antavat ymmärtää olevansa hallituksen agentteja, vaikkeivät he kuulu esim. FBI:hin, kuten Fox & Scully. He puhuvat säähavaintopalloista ja poikkeuksellisista valoilmiöistä, mutta uhkailevat hiljaisiksi ufologit, jotka eivät usko. He varastavat kiistattomimmat valokuvatodisteet ja jättävät gurut sanansa varaan.

Muiden ohella ufologi John Keel kirjoitti turisseensa näistä asioista satojen ihmisten kanssa. Hän uskoi, että pukumiehiä on useampaa sorttia ja että he kisaavat keskenään. Ajatusta tukee eritoten se fakta, että kun ilmavoimia syytettiin ufologien ahdistelusta, he kielsivät tämän ja sanoivat, että jos joku näyttelee ilmavoimien edustajaa, sehän on rikos. Ne miehet mustissa, jotka putkahtavat paikalle lähes välittömästi outojen tapahtumien jälkeen, saattavat Keelin ja kumppanien mukaan olla avaruusolentoja, tai ulkonäköä vaihtavia demoneja, joten mitä ovat muuta väittävän leffan tekijät? Keel kuoli lähes välittömästi, kun oli mahdollista sanoa, että hän on saavuttanut keskimääräisen eliniän. Sattumaako?

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 67-vuotias heavy roc... Kahteen kaupunkiin p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova