Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Alicia Vikander riisuu liikaakin, joten Oscar tuli

17.10.2018 klo 16.15 | Luettu: 2009 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 4 tuntia ja 45 minuuttia elokuvaan
Ex Machina

Vain kanavalla 5.

Otsikko ei viittaa Oscar Isaaciin, vaan erikoistehostepalkintoon. Alicia Vikander näyttelee Isaacin tulkitseman tiedemiehen luomaa robottia, jonka kasvot ovat hämmästyttävän aidot, vaikka ruho on läpinäkyvää tupperwarea. Paikalle kutsutulla koekaniinilla on vaikeuksia ajatella robottia synteettisenä, vaikka koko totuus on esillä, joten se on jo seisahduttavaa, kun Vikander vetää vähän ihoa takaisin ylle.

Robotti todella teki vaikutuksen? Oscar tuli kisassa, jossa Mad Max: Fury Road kahmi useimmat tekniset palkinnot ja Star Wars oli ehdolla pitkästä aikaa. Vikander myy tehosteen, joka ei varsinaisesti ole mullistava, joten moni toivoi hänellekin ehdokkuutta, minkä hän epäsuorasti saikin, sillä hän voitti samana vuonna sivuosa-Oscarin Tanskalaisen tytön johdosta. Sympatiaäänet ovat todellinen tekijä Oscar-kisassa, joten molemmat "Vikander-pystit" voidaan nähdä Vikanderin läpimurron arvostuksena: eivät tehostepystistäkään pelkät tehosteiden asiantuntijat äänestäneet.

Ohjaajan mukaan elokuva sijoittuu noin 10 minuutin päähän tulevaisuuteen, koska kaikki yllättyisivät vähän, mutta eivät aidosti, jos Google tai Apple julkistaisi esitetyn kaltaisen robotin huomenna. Lajityyppi on jännäri ja myös nuo firmat ovat uhka ihmiskunnalle paisuessaan jatkuvasti, mutta jos pidit Vikanderin Tomb Raideristakin, on pakko sanoa, että odotetaan vielä 20 minuuttia, ennen kuin nuo firmat rampautetaan asiantuntijoiden suositusten mukaisesti.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Helsingissä pelattav... Tältä näyttäisi Solo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova