Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: seksinukke saa ihmisoikeudet

12.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 1885 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Ted 2

Vain kanavalla 5.

Unohda muijien The Handmaid's Tale. Ted 2 tekee ihmisoikeuksien puolustamisesta ymmärrettävää. Kun lapsen toiveella henkiin herätetty asiallinen nallejäbä menee naimisiin, hän ei kikkelittömänä voi lisääntyä, joten adoptio tulee puheeksi. Taustatutkimusten aikana käy niin, että Tedin arvo kansalaisena kyseenalaistetaan: hänet luokitellaan omaisuudeksi, mikä tekee arkisimmistakin askareista piinallisia. Toisten vähättely on juuri sitä, mitä teitte hinteillekin, tai siis homoille, raivoaa Ted oikeudessa.

Marihuanaa polttamalla - tai jotakin, emmä tajua missä mennään - ja äijien solidaarisuudella päivä pelastuu. Tarina olisi mahdollista kertoa paremminkin, mutta onko tarvetta? Leffa debytoi samana päivänä kuin Yhdysvaltain korkein oikeus päätti äänin 5-4, että homoavioliitot ovat laillisia koko maassa. Paluuta keskiajalle ei ole, ellei joku Tediäkin epäuskottavampi animaatiohahmo tyyliin The Annoying Orange pääse tuomareita nimittämään.

Tapellaan! Kapteeni Kirk vastaan kapteeni Picard! Chucky vastaan Predator! Kana vastaan Family Guy! Ehkä se on nerokkaan yhteiskuntakriittistä kerrontaa, kun nettiavatareiltaan näyttävät olmit ottavat yhteen ilman järkevää syytä elokuvan isossa nörttimessukohtauksessa. Ehkä ohjaaja olisi lievemmässä pierussa osannut jatkaa pidemmälle sitä riipaisevaa ideaa, että Tedin nukkemaisuutta käytetään todisteena siitä, että hän on "vain" nukke.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vappu Pimiä kehässä ... Mediahuhu, Britney S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova