Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: ilmeisesti se vähiten suosittu Marvel-sankari

30.11.2018 klo 18.00 | Luettu: 1316 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
The Punisher

Vain kanavalla 6.

The Punisherilla eli Tuomarilla tuntuu olevan innokkaita, vaan ei laajoja tukijoukkoja, sillä kuinka moni sankari saa oman tv-sarjan flopattuaan kolmessa leffassa? Tänään nähtävä Thomas Jane -versio olisi saattanut saada jatkoa DVD-myyntien ansiosta, elleivät Jane ja kumppanit olisi ajautuneet erimielisyyksiin. Elektran ohella Punisher on ainoa Marvel-hahmo, jonka elokuva ei ole yltänyt 100 miljoonan dollarin tuloihin tällä vuosituhannella.

Kuten Luke Cage on Marvelin vastaus blaxploitation-buumiin ja Iron Fist kung fu -ilmiöön, Punisher on Marvelin versio omankädenoikeutta jakavista mököttäjistä: kukin hahmo kommentoi 70-luvun tunnelmia. Monelle hämärää on se, mitä muuta omaa Punisher on kuin pääkallologo. Illan versio noukkii persoonallisia sivuhahmoja Welcome Back, Frank -sarjakuvasta ja on sitä myöten omituisempi kuin mainokset antavat ymmärtää. Showpainija Kevin Nash on asiallisen hämmentävä "Missä Jallu luuraa" -henkisenä psykoottisena venäläisenä, joka näyttää Janelle, kuka on Magic Mike -sarjan Tarzan. Janekin selviää roolistaan, mutta naapurin tyttö saisi olla hiirimäisempi ja naapurin ukko plösömpi.

Älä etsi elokuvasta edesmennyttä Stan Leetä. Punisher debytoi Leen luoman Spider-Manin lehdessä ja Lee keksi Punisher-nimen, koska hän ei pitänyt kirjoittaja Gerry Conwayn ehdottamasta Assassin-nimestä, mutta hän ei osallistunut hahmon luomiseen laajemmin.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Parempi myöhään kuin... Vitamiinit ja keksin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova