Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: kaikkien aikojen toiseksi huonoin vampyyrielokuva

12.08.2018 klo 16.00 | Luettu: 2100 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Vampyyrien imussa

Vain Avalla.

Jos uskot Twilightin olevan kamala, oletko antanut tilaisuutta parodiaversiolle? Vampyyrien imussa seuraa orjallisesti ensimmäistä kahta Twilightia, vaihtaen muutaman tyhmän jutun erilaiseksi ja leikaten pois tuntien edestä tuijottelua. Alkuperäisteos sallii naureskella hintahtaville hopsansaa-vampyyreille, joten on tarpeetonta sanoa, että nyt sellaisille hahmoille pitää naureskella - tai niin useimmat tuntevat? IMDb väittää, että Vampyyrien imussa on surkein vampyyrileffa heti tohtori Uwe Bollin Bloodraynen jälkeen, mutta mielestäni leffa on parempi kuin esikuvansa selkeistä syistä, kuten paremman rytmityksen johdosta.

Toki mielipiteisiin vaikuttaa projisointi. Avainkohtaus, jonka vuoksi olen valmis sotimaan parodiaversion puolesta, kertoo "homovampyyrin" sydänsuruista. Hän pitää naisista, toisin kuin esikuvansa. Kun hän on jättänyt kuolevaisen tytön, hän pillittää katsoen 50-luvun Kärpästä, jossa hirviöksi muuttunut tiedemies yrittää epätoivoisesti saada apua rakastavalta vaimoltaan varjellen häntä koko totuudelta. En voi vastustaa hahmoa, joka liikuttuu palvomastani elokuvasta osoittaen ymmärtävänsä sen vertauskuvallisuuden. Kun olet eeppinen mytologinen olento, yksinkertaisille naisparoille on joskus sanottava ei.

Vampyyrien imussa ymmärtää Twilightin paremmin kuin Twilight ja Kärpäsen paremmin kuin David Cronenbergin uusi versio. Toki myös kyynisen Jeff Goldblumin vaiheittainen muuttuminen kärpäseksi on klassista kamaa, mutta missä on kontrastia luova lupaus siitä, että elämä voisi olla herttaista technicolor-elokuvaa, jos kaikesta ei tekemällä tehtäisi niin saamarin vaikeaa?


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kanye Westin pornopa... Poliisi etsii jenkki... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova