Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: The Thing! Tai mahdollisesti The Thing

30.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 1183 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
The Thing

Vain kanavalla 5.

Finnkino osoitti hyvää makua laittamalla vuosiluvun uuden Halloweenin perään, sillä samannimisestä klassikosta järjestettiin näytös ja olisin pelännyt päätyväni siihen, vaikka tarkistan asiat kymmenesti. Käsi ylös, jos et käynyt missään näytöksessä, koska Halloween itseasiassa löytyy jo vuokraamoiden etusivuilta, eikä se tosiaankaan mikään 70-luvun versio ole!! Halloween, Halloween ja Halloween viihdyttävät, mutta vain Halloween sivistää; lajityypin kulmakivenä se myös toimii paletin puhdistajana, jos liikaa ja liian vähän yrittävät kopiot turruttavat.

Saman ohjaajan The Thing ei ole antiikkia, vaan ajaton mestariteos, jonka irvokkaiden tehosteiden toteutukselle ja tyylitajulle ei pärjää mikään etäisestikään samantapainen viritelmä. Tehosteet ovat niin loistavat, että myös esiosa The Thing on nautinto samassa mielessä kuin Saarioisten roiskeläppä on pizzaan nähden: kopioijat totisesti ovat opiskelleet tuhansia valokuvia aidosta asiasta. The Thingin tehosteet ovat pitkälti käsityötä, mutta kuten Kristallikallon valtakunnan tapauksessa, puristit pettyivät bongatessaan selkeät tietokoneella tehdyt mausteet. Kun kaveri repeää syödäkseen sinut rintakehällään, ei siihen lonkeroita tarvita.

The Thingin yli-innokkaassa haukkumisessa on se koominen piirre, että aluksi myös The Thingiä kritisoitiin. Läpeensä kyyninen tunnelma ja helvetillisen vastenmieliset näkymät eivät automaattisesti lumonneet heitä, jotka eivät tienneet, mitä odottaa. Niinpä The Thing floppasi, kuten teki The Thing. Tänään katsotaan ilmaiseksi The Thing ja ollaan kiitollisia! Mukana on kohtaus, jossa The Thing on koira, jota norjalaiset jahtaavat.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vahvistus: Deadpool ... 78-vuotias soulartis... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova