Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: vaimon murhanhimon synnyttämä kauhusarja

31.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 1345 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Puhdistuksen yö

Vain kanavalla 5.

Ohjaaja ja kirjoittaja James DeMonaco oli ajelulla vaimonsa kanssa, kun rattijuoppo kiilasi eteen ja oli vähällä tappaa heidät kaikki. Autojen pysähdyttyä juoppo ei tekosiaan katunut, joten DeMonaco raivostui ja ajautui nyrkkitappeluun, joka poliisien oli keskeytettävä. Normaalisti herttainen vaimo kommentoi jälkikäteen, että yhden murhan pitäisi olla laillinen per vuosi. Niin syntyi idea Puhdistuksen yö -elokuville, joilla on tapana takoa voittoa jo ensi-iltaa seuraavana päivänä.

Ykkönen sijoittuu vuoteen 2022, eli visionäärisesti Donald Trumpin toisen kauden puoliväliin. Lähes kaikki on sallittua kerran vuodessa 12 tunnin ajan, jotta kansakuntaa riivaavista jännitteistä päästään eroon. Miksi pirussa leffa sijoittuu yhteen tönöön tuhansien murtoelokuvien tavoin? Ohjaajalla oli mielessä Pako New Yorkista -henkinen seikkailu, mutta pienellä budjetilla ei ihmeitä tehdä. On harvinaista saada toinen tilaisuus, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan idea on niin vahva, että sitä on päästy jopa käsittelemään.

Yksi sarjan pointeista on se, etteivät perinteiset konnat vampyyreistä mörköihin ole pelottavia nykyamerikkalaisen näkökulmasta, kun kuka tahansa voi alkaa vähän murhailemaan. Tänään on halloween ja Puhdistuksen yö on tarkoituksella hitusen kärjistetty versio keppostelujuhlasta naamioineen päivineen. Halloweenina on ammuskeltu naamarit päässä lukuisia kertoja, joten huomiset uutiset pelottavat leffoja enemmän.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Amorphis aloittaa Su... Suomeen uutta levy-y... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova