Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: epäonnisen ohjaajan ja Bruce Willisin sci-fi käsittämättömästi onnistui

10.11.2018 klo 17.00 | Luettu: 2563 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 4 tuntia elokuvaan
12 apinaa

Vain kanavalla 6.

Surullisen hahmon ritari Terry Gilliam ja Universal Pictures ottivat yhteen tapauksessa Brazil, joten Gilliam yllättyi, kun Universal kehitteli uutta erikoista tarinaa ja aikuisten oikeasti antoi hänen tehdä sen. Se on Gilliamin painotus, että synkän tulevaisuuden estäminen aikamatkustuksella saattaa olla päähenkilön houre. Testiyleisö ei tietenkään pitänyt elokuvasta, joka kyseenalaistaa todellisuudentajun ja muistot, mutta Gilliamilla oli ensi kertaa valta leikata kuinka haluttaa, joten hän ei tehnyt muutoksia. Lopputulos on kiitelty hitti, ellei jopa klassikko.

Vetoapua leffa sai tähdiltään, kuten Brad Pittiltä, joka napattiin halvalla mukaan juuri ennen kuin hänestä tuli iso herra. Pitt tekee pätevän, Golden Globella ja Oscar-ehdokkuudella palkitun suorituksen neurootikkona, koska Gilliam takavarikoi häneltä tupakat: puheterapeutti ei tepsinyt. Pääosapoika Bruce Willis teki tiliä vasta kun elokuva menestyi, sillä joskus muinoin hän oli motivoitunut ja Gilliamin kanssa työskentely innosti.

Eläimet jatkoivat Gilliamin vastaista sotaa. Gilliam loukkaantui käydessään ratsastamassa, mikä lykkäsi kuvauksia lopulta vain viikon. Kokonaisen päivän hän menetti, koska hamsteri ei suostunut juoksemaan pyörässä ja perfektionismin puuskassa hän halusi sellaisen varjon. Kulissien taakse kurkistavan dokumentin nimi on The Hamster Factor and Other Tales of Twelve Monkeys.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Putous lupaa kertoa ... Toisellekin Star Tre... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova